Status OK

 

Auteur: Mari√ętte Middelbeek
Uitgever: Uitgeverij Marmer
Jaar: 2011
Bladzijden: 315

Over het boek:
Femke van Wetering weet het zeker: arts worden is haar missie. Ze staat aan het begin van haar tweede jaar coschappen en vindt zichzelf al behoorlijk ervaren, maar op de harde werkvloer van het ziekenhuis komt ze erachter dat ze nog heel veel te leren heeft. Ze moet dealen
met jaloerse medecoassistenten, onbetrouwbare specialisten en verpleegkundigen from hell. En wat te denken van ruzie op de operatiekamer, bevallende BN’ers en avances van zeer aantrekkelijke collega-artsen.
Femke werkt dag en nacht om haar doel te bereiken: de beste arts worden. Maar dan zet een onverwachte gebeurtenis haar hele leven op z’n kop. Ze wordt gedwongen in te zien dat een ziekenhuis niet alleen een plek is waar je carri√®re kunt maken, maar dat het ook een plaats is waar de emoties over leven en dood heel dicht bij elkaar liggen.

Mening Marjon (19-9-2011):
Ik verwachtte een luchtige roman, maar het bleek een hele serieuze roman met diepgang te zijn. Ik zat er onmiddellijk in en het liet me niet meer los. Het is duidelijk dat de schrijfster zich behoorlijk heeft ingeleefd maar ook veel informatie heeft ingewonnen over hoe het er tijdens de co-schappen aan toe gaat. De manier van schrijven – in een echte dagboekvorm – geeft je het gevoel dat Femke echt bestaat. Wel heeft het geheel iets wel van De Co-assistent. Mogelijk liet de schrijfster zich daardoor inspireren. Maar dat maakt haar boek niet minder goed. Aanrader.

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.