Steve Jobs – De biografie

stevejobs

Verkrijgbaar in goedkopere editie
Verkrijgbaar als ebook

Auteur: Walter Isaacson
Uitgever: Spectrum
Jaar: 2012
Aantal bladzijden: 720 pagina’s
ISBN: 9789000315017

Korte samenvatting
De enige geautoriseerde en volledige biografie van Steve Jobs. Walter Isaacson heeft de afgelopen drie jaar exclusieve en unieke gesprekken voerde met Jobs, zijn familie en vrienden, om een beeld van de mens Steve Jobs te krijgen. Maar Isaacson heeft ook gesproken met collega’s bij Apple en met zijn concurrenten, om een beeld van de zakenman te krijgen. Wie is de man die de wereld aan zijn voeten kreeg met Apple?

Over de auteur:
Walter Isaacson is de voorzitter van het Aspen Institute. In het verleden was hij onder meer hoofdredacteur van Time Magazine en CEO van CNN. Hij schreef eerder gezaghebbende biografieën van Benjamin Franklin, Henry Kissinger en Albert Einstein.

Mijn mening:
Wat een goed geschreven biografie is dit. Het leest lekker weg ondanks zijn 700 pagina’s aan verhaal. Je krijgt toch wel een beetje beeld van Steve Jobs. Hij was niet gemakkelijk in de omgang maar was wel weer heel gepassioneerd in zijn werk. Voor Apple maar ook in de tijd dat hij bij Pixar werkte. Toch wel een van de betere biografieĂ«n die ik heb gelezen.

Aantal sterren (maximaal 5): *****

Manuela Reijnen.

12 gedachten over “Steve Jobs – De biografie”

 1. Ik heb deze al van het begin af aan op mijn lijstje staan. Maar ik ben er nog steeds niet aan toegekomen. Omhoog schuiven dus!

  1. Zal je morgen nog een recensie sturen. Ben nu weer bezig in een boek van Nora Roberts die heet verborgen rijkdom.

   1. Ik zie het wel verschijnen. Ik lees nu ook Nora Roberts: Het noorderlicht. Ben pas op bladzijde 40 of zo, maar het pakt me al echt!

 2. Hi Marjon. Ja ik vond hem echt de moeite waard. Ik wil die van Joop van de Ende ook nog een keer lezen.

 3. Bijzonder boek lijkt me, hij staat hier ook in de kast voor mijn vriend
  die Apple Fan is. Alleen leest hij niet zo snel (en makkelijk) dus die 700 pagina’s zijn dan best lang hihi..

 4. Sinds een jaar ben ik een zeer enthousiast Apple-gebruiker met iPhone, iPad en MacBook en ik heb er spijt van dat ik daar niet eerder aan begonnen ben. Voor Apple moet je heel wat meer neerleggen, maar daar krijg je ook iets voor. En omdat ik zo enthousiast ben vond ik het tijd worden de biografie van Steve Jobs te lezen. Een dikke – in mijn geval digitale – pil waarvan ik me afvroeg hoe je dat moet vullen. En eerlijk is eerlijk: sommige stukken vond ik ietwat saai. Maar over het algemeen genomen was het een boek dat niet meer weg te leggen was, dat maar in mijn hoofd bleef zitten en waar ik van onder de indruk ben. Steve Jobs was ‘een geval apart’ en dat heeft Apple gemaakt tot wat het nu is. Elk apparaat is met zoveel denkwerk, precisie gemaakt dat je al die apparaten nog meer gaat waarderen. In eerste instantie stond het apparaat voorop en niet de marketing of het geld dat er mee naar binnen stroomde. Indrukwekkend.

  ****
  Marjon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.