Stukjes hemelblauw

Auteur: Sue Durrant
Uitgever: Meis & Maas
Jaar: 2016
Bladzijden: 256

Over het boek:
Stukjes Hemelblauw vertelt het verhaal van Zac en Ira, een broer en zus, die zonder vader en moeder opgroeien. Daardoor verhuizen ze van het ene pleeggezin naar het andere tot ze plotseling, als ze zeven en negen jaar oud zijn, naar een kindertehuis worden gebracht. Daar maken ze kennis met de vriendelijke Silas, de prachtige Hortense, de pesterige Jimmy en de griezelige mevrouw Clarks. Na de nodige verwikkelingen en avonturen gaat uiteindelijk hun diep gekoesterde wens in vervulling… Stukjes Hemelblauw is een onvergetelijk en ontroerend verhaal over hoop, het maken van vrienden en het vinden van een thuis.

Mening Clasien:
Sue Durrant is een klasse apart, ze schrijft met zoveel gevoel dat het je raakt tot in je hart. Dit is een jeugdboek, maar een mustread voor volwassenen. Een boek over hoop, geloof en liefde.

Twee jeugdzorgkinderen Zac (Zackery) zeven jaar en ik Ira (Miracle) negen, broer en zus, verhuizen voor de zoveelste keer. Dit keer naar het kindertehuis Skilly.
Wanneer ze samen op vakantie mogen komen ze terecht bij mevrouw Freeman Martha hierdoor verandert hun leven.

Je leeft mee met de Skilly-kinderen, hun angstige en gelukkige momenten. De aanwezigheid van Glenda Hyacinth speelt een belangrijke rol in dit verhaal.

Het boek op zich is een plaatje om te zien, bij de omslag zit nog een extra losse omslag van een raam met een stoel ervoor. Hier zit Ira regelmatig naar buiten te kijken naar, (de omslag is) een hemelblauwe lucht.

****

Clasien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.