Stuur me een berichtje

 

Auteur: Jill Mansell
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Bladzijden: 320
Jaar: 2018

Over het boek:
Stuur me een berichtje van Jill Mansell is een hartverwarmende en romantische feelgood over een vrouw die opnieuw moet beginnen. Voor iedereen die houdt van de romans van Jojo Moyes en Sophie Kinsella.

Waarom moest Essie ook zo nodig haar ware gevoelens in die brief zetten? Hij was alleen voor haar beste vriendin bestemd, en niet voor het hele internet. Dan had ze nu nog gewoon een huis, een baan en een vriend gehad.

Aan de andere kant, als ze niet opeens alles was kwijtgeraakt, zou ze Zillah en Conor met hun bijzondere wensenproject nooit ontmoet hebben – en niet te vergeten Lucas, de oorzaak van al haar ellende. Waarom moet ze nou net op hem vallen?

Mening Natasja:
Nadat een brief van Essie rond gemaild wordt naar heel haar adressenlijst valt haar hele leven in duigen. Ze raakt in Ă©Ă©n klap alles kwijt waar ze van hield.
Door op zoek te gaan naar ander werk en onderkomen verandert langzaam haar hele leven.

En eindelijk, daar is hij dan: het nieuwe boek van Jill, iets waar ik altijd enorm naar uitkijk. En wat is het weer de moeite van lezen waard. Lekker luchtig, romantisch en zo menselijk.
Het verhaal draait niet alleen om het leven van Essie, maar ook de levens van de lieve Zillah Conor, Scarlett en Lucas zijn hartverwarmend. De dingen die ze doen om andere mensen te laten genieten en hun laatste wens in vervulling laten gaan bezorgde mij kippenvel. Één van mijn favoriete schrijfsters, die me nog nooit teleurgesteld heeft met al haar verhalen.

*****

Mening Marjon:
Dit is nu echt weer een Jill Mansell-boek: grappig, mooi en met echte mensen waar je om gaat geven. Het boek leest heerlijk weg, vanaf de eerste bladzijde en ik vond het lastig om weg te leggen. Vooral Essie en Zillah stelen je hart. Maar het verhaal draait niet alleen om deze twee vrouwen. Ook Conor, Luca en Scarlett komen aan bod en elk hebben ze hun eigen verhaal. Ik heb weer genoten! Aanrader voor feelgood-roman-liefhebbers.

*****

Mening Viv:
De nieuwste van Jill Mansell zag ik staan bij de nieuwe boeken in de bibliotheek. En wat een heerlijk verhaal weer. Ik had hem binnen een dag al uit. Je leest mee met het verhaal van Essie. Die met haar vriendin besluit om elkaar een brief (email) te sturen waarin ze eerlijk schrijven wat er op hun hart ligt. Deze mail komt per ongeluk terecht bij iedereen in haar adressenlijst. En dat zorgt ervoor dat ze haar baan, geliefde en huis kwijt is. Maar als dit niet was gebeurd had ze ook niet de bijzondere Conor, Zillah en Lucas ontmoet. Je leest ook mee met hun verhalen. Ik ben ze als vrienden gaan beschouwen. En weer een happy end. Laat de zomer maar beginnen. Heb nog veel boeken van Jill te lezen!

*****

Natasja en Marjon en Viv.

2 gedachten aan “Stuur me een berichtje”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.