Tegen de stroom in

tegendestroomin

Auteur: Lynn Austin
Uitgever:  Voorhoeve
Jaar: 2009
Blz: 320

Korte samenvatting:
Harriet Sherwood keek altijd op tegen haar grootmoeder. Maar als ze de beslissing neemt haar oma te volgen in haar gevecht tegen sociale ongelijkheid, belandt ze uiteindelijk in de gevangenis.
Harriet kon niet voorzien dat de agent die haar arresteerde, Tommy O’Reilly zou zijn – de grootste vijand uit haar jeugd en een beruchte pestkop. In de gevangenis heeft Harriet alle tijd van de wereld en vult haar dagen met het ophalen van herinneringen aan de drie generaties vrouwen die haar zijn voorgegaan. In elk verhaal klinkt de kracht van haar familie en het diepe geloof in de rechtvaardige God sterk door. Uiteindelijk helpen de herinneringen Harriet om haar eigen doelen te bepalen en geven haar de moed om ze na te streven.

Mijn mening:
Wat een prachtig verhaal over vier generaties vrouwen. Overgrootmoeder Hannah, Oma Bebe (Beatrice), moeder Lucy en kleindochter Harriet. Allemaal hebben ze hun steentje bijgedragen aan het onrecht in de wereld. Ben je een liefhebber van romans dan moet je dit boek gelezen hebben.

Aantal sterren: *****

Clasien.

 

5 gedachten over “Tegen de stroom in”

 1. mooi he ik vind al haar boeken geweldig,dit was mijn reactie van het boek toen..
  Wat een schitterend boek is dit.
  Je gaat van het heden naar het verleden en andersom,en leert armoe en rijkdom kennen zwart en wit,maar toch ook de strijd voor de rechten van een vrouw.
  Het loopt erg mooi in elkaar over,en ieder verhaal van de generatie vrouwen zijn prachtig om te lezen.
  Aanrader *****

 2. Ik heb nog nooit iets van Lynn Austin gelezen, terwijl ik er wel een aantal boeken van heb. Ik begrijp dat ze een aanrader is 🙂

 3. Echt een aanrader, Insoon! 🙂
  Ik wist niet dat ik zo kon genieten van christelijke romans. Alleen Karen Kingsbury heb ik weer aan de kant gelegd. Hoe ik het ook probeer, daarin is dat christelijke heel erg aanwezig. Maar van Lynn Austin heb ik nu een paar boeken gelezen en dat waren allemaal erg mooie boeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.