Tegenlicht

 

Schrijver: Esther Verhoef
Uitgever: Anthos
Jaar: 2012
Bladzijden: 576

Over het boek:
Vera Zagt heeft het niet gemakkelijk gehad als kind. Haar moeder zat vaker in een psychiatrische inrichting dan dat ze thuis was, haar autoritaire vader behandelde haar alsof ze een van zijn rekruten was en gepest worden op school was ook eerder regel dan uitzondering.

Als volwassene heeft Vera nog altijd een beschadigd zelfbeeld. Ze is inmiddels twintig jaar samen met Lucien Reinders, een succesvol ondernemer. Haar huwelijk, haar werk als dierenfotografe en haar huis – ‘t Fort – zijn de drie wankele pijlers waarop haar leven steunt.

Wanneer de relatie met Lucien onder druk komt te staan, raakt Vera in paniek en vlucht in een buitenechtelijke verhouding. Dan gebeuren er meer dingen waardoor ze langzaam maar zeker de controle verliest. Vera zal zich moeten losmaken van haar traumatische ervaringen en haar zorgvuldig opgebouwde muren moeten afbreken. Vera moet leren leven en vertrouwen krijgen. Maar is het daarvoor niet te laat?

Mening Marjon (23-8-2012):
Wat een ongelofelijk mooi boek. De schrijfstijl is helemaal Esther Verhoef-eigen, heel toegankelijk, indringend en toch niet zwaar. En dat is knap, want de inhoud is wel zwaar en heftig. Maar juist door haar manier van schrijven leest het heerlijk weg. Ik heb gehuild bij dit boek, ging van Vera houden, zat er zo in dat ik alles om me heen vergat en het boek niet meer kon wegleggen. Ik hoop echt dat ze nog eens een roman schrijft. Geweldig!

*****

Marjon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.