Ten oosten van de zon

tenoostenvandezon

Auteur: Barbara Bickmore
Jaar: 1989
Bladzijden: 554

Samenvatting:
Liliane is bijna twintig als een ontmoeting met de arts en zendeling Baxter haar rustige leven volledig verandert. Hartstochtelijk verliefd besluit ze haar beschermde bestaan in te ruilen voor een gevaarlijke, onbekende toekomst als verpleegster in Simbayo, diep in het hart van de Afrikaanse jungle.
In de verzengende hitte van het tropische regenwoud wordt Liliane een vrouw. Daar wordt ook haar dochter Carolyn geboren. Deze zet haar moeders werk voort, om dat uiteindelijk over te dragen aan haar eigen dochter.
Nooit twijfelen de drie vrouwen aan hun keuze – zelfs niet als hun leven en de mannen die zij liefhebben in gevaar komen.
Ten oosten van de zon is het verhaal van drie generaties uitzonderlijke vrouwen in de ontoegankelijke binnenlanden van Afrika. Hun levens worden getekend door ongekende ontberingen, maar ook door hun gepassioneerde kracht om echt lief te hebben.

Mening:
Ik ben diep onder de indruk van dit boek. Behalve dat het heel prettig leest bevat het heel veel: een echt verhaal, geschiedenis, romantiek, een klein beetje erotiek en avontuur. De levens van 3 generaties vrouwen zijn heel bijzonder maar zeker niet onwaarschijnlijk. Het boeit enorm en je wil alleen maar verder lezen. De sfeerbeschrijvingen van Afrika – verschillende landen en gebieden – zijn zo beeldend geschreven dat je je daar waant. Het is zeker niet mooier gemaakt dan het is; het is een hard land. Maar dat maakt het verhaal des te reĂ«ler. En ook al is het boek uit 1989; het is absoluut niet gedateerd. Waarschijnlijk omdat het gewoon een historische roman is. Wat een aanrader!

*****

Marjon.

EĂ©n gedachte over “Ten oosten van de zon”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.