Terug naar het meer

 

Auteur: Robyn Carr
Uitgever: Harper Collins
Jaar: 2018
Bladzijden: 352

Over het boek:
Ooit waren de Hempsteads een hechte familie en brachten de vrouwen van de familie de zomers gezamenlijk door in hun huis aan het meer. Tot een vreselijk ongeluk een einde maakte aan de idylle en de familie uit elkaar viel.
Wanneer Charley en Meg vele jaren later allebei worden geconfronteerd met een grote crisis in hun leven, besluiten de zussen dat ze de familie koste wat het kost weer bij elkaar willen brengen. En dat kan alleen als iedereen terugkeert naar het huis aan het meer om de waarheid onder ogen te zien. Hetzelfde huis waar hun moeder nooit meer een stap heeft gezet.

Mening Marjon:
Een prachtig boek over een familie bestaande uit twee zussen, hun volwassen dochters, aanhang en kleinkinderen. Een familie die een ernstige breuk opliep. De zussen spreken elkaar niet meer en er is veel haat en nijd. Als een van hun dochters ernstig ziek wordt wil deze terug naar het Zomerhuis van de familie en daarmee trekt ze een beerput open. Opeens komen alle verhalen los maar het brengt de familie ook bij elkaar. Een prachtig verhaal en je wilt weten wat er toch allemaal is gebeurd waardoor de breuk ontstond. Langzaam wordt dat duidelijk. Daarnaast heeft ieder zijn eigen verhaal wat een rol speelt. Toch miste ik wat sfeer, sfeer die wel in Virgin River voorkomt en waarmee ik onbewust altijd weer haar boeken vergelijk. Daarom toch geen 5 sterren.

****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.