Terug naar het strandhuis (Het strandhuis 1)

Auteur: Mary Alice Monroe
Uitgever: Karakter Uitgevers
Jaar: 2020
Bladzijden: 480

Over het boek:
De veertig-jarige Caretta heeft al jaren geen contact meer met haar familie. Op een dag ontvangt ze een brief van haar moeder waarin zij haar dochter vraagt naar huis te komen. Omdat Caretta de controle over haar leven aan het kwijtraken is, besluit ze terug te gaan naar het strandhuis op het mooie Carolina Lowcountry waar zij opgroeide. Op het eiland voelt ze zich als herboren. Ze kan zich sinds lange tijd weer ontspannen en ziet dat het leven weer zin heeft.
Het strand, de zee, haar thuis
 Caretta besluit zich te ontfermen over de bedreigde schildpadden van het eiland en haalt banden aan met mensen die zij dacht verloren te hebben. Maar haar belangrijkste levensles leert zij door het hernieuwde contact met haar moeder. En dat is een les waarbij liefde zeker ook haar offers zal vragen.

Mening Marjon:
Een prachtige roman met veel diepgang en over het echte leven zoals we allemaal meemaken. De hoofdrol is voor Cara die haar leven ziet instorten en net het verzoek krijgt van haar moeder om terug te komen naar haar strandhuis. Dit heeft grote gevolgen voor Cara. Ze gaat leren wat nu echt belangrijk is, wat ze zelf nodig heeft. De sfeerbeschrijvingen doen veel, je waant je daar op het strand, ruikt de zilte lucht, voelt je deel van de groep die de schildpadden proberen te redden. Het zuigt je helemaal mee. Een boek met een lach en een traan. Erg de moeite waard.

*****

Marjon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.