Terug naar Terschelling ****

terugnaarterschelling

Auteur: Martin Scherstra
Uitgever: Uitgeverij Zomer & Keuning
Jaar: 2014
Bladzijden: 217

Samenvatting:
De volwassen zussen Bente, Doutzen en Famke zijn elk een andere kant op gegaan. De oudste runt met haar moeder een cranberrybedrijf op Terschelling, de middelste is samen met haar man geëmigreerd en de jongste telg woont bij haar vader op het vasteland. Als hun moeder Anna ziek wordt, komen de twee jongere zussen terug naar het eiland om te helpen in het bedrijf. Maar dat is niet de enige reden, want ieder blijkt ook een persoonlijke motivatie te hebben voor de terugkeer naar Terschelling.

Over de auteur:
De Friese schrijver Martin Scherstra is de leukste mannelijke familieromanauteur van Nederland. Hij publiceert al jaren romans onder het pseudoniem Mattie Scherstra-Lindeboom, maar met Terug naar Terschelling doet hij zijn masker definitief af. Ook mannen kunnen familieromans schrijven, en Martin Scherstra zelfs als de beste!

Mening:
Wat een verrassing, zo’n schrijver van Nederlandse bodem ontdekken. Ik ben direct verkocht. Het boekt leest als een trein, al moet je wel je aandacht erbij houden. De gebeurtenissen buitelen over elkaar heen en binnen die 217 bladzijden gebeurt wel erg veel. Het had wel iets langzamer gemogen, maar het maakt in ieder geval wel dat je het boek niet meer weglegt! Ik ben nu heel benieuwd naar de boeken die hij nog onder de pseudoniem Mattie Scherstra-Lindeboom schreef.

****

Marjon.

EĂ©n gedachte over “Terug naar Terschelling ****”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.