The best of me (NL) *****/****

thebestofmeAuteur: Nicholas Sparks
Uitgever: Meulenhoff Boekerij B.V.
Jaar: 2014
Bladzijden: 248

Samenvatting:
In het voorjaar van 1984 vielen scholieren Amanda Collier en Dawson Cole als een blok voor elkaar. Hoewel ze volstrekte tegenpolen waren, leek hun liefde sterker dan de harde realiteit van hun levens in het kleine stadje Oriental, North Carolina. Maar in de zomer van hun laatste schooljaar werd het jonge stel uit elkaar gedreven door een ingrijpende gebeurtenis die hun levens in tegengestelde richtingen stuurde.Vijfentwintig jaar later komen Amanda en Dawson terug naar Oriental voor de begrafenis van Tuck Hostetler, hun oude mentor. Tijdens dat ene weekend in hun geboorteplaats rakelen de ex-geliefden pijnlijke herinneringen op en realiseren ze zich dat de dromen uit hun schooltijd nooit zijn uitgekomen. Samen proberen ze uit te zoeken of hun verloren liefde sterk genoeg is om het verleden terug te draaien.

Mening Natasja:
Dit verhaal draait op dit moment in de bioscoop, en dat is niet meer dan terecht. Het boek is zo mooi beschreven dat je in gedachten gewoon alles voor je ziet, net of je al in die bios bent. Ook de films The notebook, Save haven en Dear John waren voor mij allemaal even mooi en ontroerend, en ik wil de film van The best of me dan ook zeker nog zien. Ik vind het altijd wel leuk om te vergelijken met het boek, wat er allemaal anders is en wat juist niet. En om dan te roepen van “hee dat klopt niet was in het boek anders”, en dat ze je dan aangapen en denken waar heeft die het nou weer over. 🙂 .Maar om terug te komen op dit ebook, hij was weer geweldig, ook weer een beetje spanning erin en niet te vergeten een speciale gast (de geest). Veel mensen vinden dit misschien niet echt geloofwaardig maar ik geniet ervan.  En het boek doet zeker de titel eer aan.

*****

Mening Marjon:
Af en toe moest ik even slikken bij het lezen van dit boek. Het leven is niet makkelijk voor de hoofdpersonen. Dawson komt uit een vreselijke familie, vol respectloze mensen en criminelen en juist omdat hij een goed mens is, wordt hij belaagd. En dan is er Amanda, die probeert haar gezin liefdevol bij elkaar te houden, maar die moet dealen met heel veel onmacht en verdriet. Als Tuck overlijdt komen Dawson en Amanda weer naar Oriental toe en dat zet een heleboel in beweging. Het is een mooi boek en ook weer niet, maar je legt het ook niet makkelijk weg. Het einde loopt anders dan ik dacht, maar dan wordt er in de epiloog opeens heel veel duidelijk.

****

Natasja en Marjon.

4 gedachten over “The best of me (NL) *****/****”

  1. Dit boek heeft Jeroen liggen, in het Engels, ik lees zelf liever in het Nederlands, maar overweeg wel om die dan gewoon voor mijzelf te kopen. De film staat ook al op ons verlang lijstje, want alle verfilmingen van Nicolas Sparks hebben wij thuis op DVD.

  2. Ik ben zelf geen liefhebber van Nicholas Sparks’ boeken. Geen idee waarom, ik vind de schrijfstijl wat saai. Films heb ik nog nooit gezien van hem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.