The longest ride (NL)

longestride

Auteur: Nicholas Sparks
Uitgever: Boekerij
Bladzijden: 416
Jaar: 2015

Het boek:
Ira Levinson is eenennegentig, heeft een zwakke gezondheid en woont alleen. Als hij na een auto-ongeluk gewond in een verlaten berm ligt en bijna het bewustzijn verliest, verschijnt plotseling zijn overleden vrouw Ruth naast hem. Ira weet dat ze er niet echt is, maar klampt zich vast aan haar herinnering. Een paar kilometer daarvandaan ontmoet Sophia bij een rodeo de jonge cowboy Luke. Hij lijkt in niets op de verwende jochies die ze van school kent; door hem vangt ze een glimp op van een spannende wereld waarin overleven en succes allesbepalend zijn. Ze worden verliefd en Sophia begint te dromen van een gezamenlijke toekomst, maar Luke draagt een groot geheim met zich mee. Ira en Ruth. Sophia en Luke. Twee stellen die weinig met elkaar gemeen hebben en die worden gescheiden door levensjaren en ervaring. En toch komen hun levens op een onverwachte manier samen…

Mening Natasja:
Ik vond dit boek erg moeilijk te beoordelen, omdat ik de voorgaande boeken echt mooier vond.

En toch was dit niet echt een slecht boek maar er gebeurde erg weinig in.  Wel word je mee genomen in een hele mooie liefdesrelatie die je op ziet boeien tussen Luke en Sophia. En je wordt mee gesleurd in de liefdesgeschiedenis van Ira tijdens het overleven in de auto na het ongeluk. De verhalen worden om en om verteld en tegen het einde aan komen deze personen op een speciale wijze samen, het was voor mij niet echt verrassend.

Wat mij dan weer wel erg trok in dit verhaal zijn de personen zelf. Nicholas weet die zo neer te zetten dat je van ze gaat houden, en dat je je het liefst met Luke zou gaan bemoeien over het rodeo rijden. De film wil ik ook zeker zien, want de trailer ziet er toch geweldig uit…… of niet?

Drie sterren vond ik weer te laag, en vier weer iets te veel daarom voor mij 3.5*

Sterren: 3,5

Natasja.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.