Thuis in het Duincafé (Duincafé 3)

Auteur: Debbie Johnson
Uitgever: Meulenhoff Boekerij
Jaar: 2020
Bladzijden: 336

Over het boek:
Als Zoe’s beste vriendin Kate aan borstkanker overlijdt, staat Zoe’s leven plotseling volkomen op zijn kop. Ze ontdekt dat ze de voogdij over Kates zestienjarige dochter Martha heeft gekregen, en moet opeens veranderen van de maffe buurvrouw die nog geen plant in leven kan houden in een volwassen vrouw met verantwoordelijkheden. Zoe besluit samen met Martha naar een klein dorpje aan de westkust van Engeland te verhuizen, in de hoop dat de frisse zeelucht van Devon en het tragere tempo van het dorpsleven hen zal helpen Kates dood te verwerken.
Zonder het te weten is haar keuze voor het dorpje Budbury een van de beste ooit, want als ze op een dag het Duincafé binnenstapt, zal haar leven nogmaals ingrijpend veranderen, nu ten goede. De vriendelijke dorpelingen nemen de verloren en intens verdrietige Zoe en Martha direct onder hun hoede en geven steun waar nodig. En die steun kunnen ze hard gebruiken als Martha’s mysterieuze en al lang afwezige vader opeens op de stoep staat…

Mening Marjon:
Wat een heerlijk deel drie is dit. Je zit er direct weer in en deze keer is de insteek heel anders. Zoë vertelt het verhaal in de eerste persoon en vertelt hoe haar leven is veranderd. Ze neemt een hele grote stap en dan verandert er nog meer.  Ze is onzeker, maar je ziet haar groeien. Ook lees je hoe ze het rouwen om haar vriendin durft toe te laten. Tussen al dat serieuze door is er ook ruimte voor humor, romantiek en alle oude bekenden komen er weer in voor. Wat is dit toch een leuke serie!

*****

Marjon

Voorgaande delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.