Thuiskomen

Auteur: Jackie van Laren
Uitgever: Boekerij
Jaar: 2019
Bladzijden: 320

Over het boek:
Als twee singles elkaar bij een televisiespelletje ontmoeten, zet dit een reeks onverwachte gebeurtenissen in gang

Een fijn romantisch verhaal over liefde, familie en de behoefte aan geborgenheid

Freddy van Ee is een succesvol schrijfster die met haar twee katten in een schattig dijkhuisje in Amsterdam-Noord woont. Ze houdt er niet van om in de belangstelling te staan, maar laat zich toch door haar uitgeefster overtuigen om mee te doen aan een tv-spelletje. In het panel zit ook de beroemde Nick Jacobs, een van oorsprong Nederlandse countryzanger die vroeg in zijn carrière naar de VS is verhuisd en nu in Nederland is omdat zijn moeder zorg nodig heeft. Nick en Freddy vinden, vol verwondering, iets bij elkaar waarvan ze beiden niet hadden gedacht dat het nog zou kunnen.

De half-Surinaamse Odile Norton is opgevoed door haar alleenstaande moeder Serafina, die nooit heeft willen zeggen wie Odiles vader is. Wat Odile wel weet is dat het iemand was voor wie haar moeder meer voelde dan voor de stoet bedpartners die daarna volgde. Als Serafina ongeneeslijk ziek wordt, verbreekt Odile haar toch al slechte relatie en trekt bij haar moeder in. Samen kijken ze veel naar het tv-spelletje waarin Freddy en Nick meedoen. Het valt Odile op dat haar moeder een ongewone fascinatie heeft voor Nick; zal Serafina haar zwijgen nog doorbreken voordat het te laat is?

Mening Marjon:
Wat een heerlijk boek weer van Jackie van Laren. In eerste instantie denk je dat Freddy alleen de hoofdrol speelt maar ook Odile doet dat. De twee verhaallijnen hebben niets met elkaar te maken en toch lopen ze naar elkaar toe. Iedereen in het boek heeft zo zijn/haar problemen en zorgen, sommige grotere zorgen dan anders. Er speelt best wel iets zwaars in dit boek zonder dat het zwaar is. Tegelijk is het zeker niet oppervlakkig en die balans is vast het geheim van het succes van de boeken van Jackie van Laren. Dit boek is er weer eentje die je niet meer wil wegleggen. Aanrader!

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.