Tot je weer ademen kunt (Julia en Jeremy 1)

Auteur: Jessica Winter
Uitgever: Callenbach
Bladzijden: 352
Jaar: 2016

Over het boek:
Met haar debuut ‘Tot je weer ademen kunt’ begint Jessica Winter een serie jeugdromans die de fans van Jennifer Smith en Maaike en Domenico zal aanspreken. Op het eerste gezicht kunnen de levens van Julia en Jeremy niet meer verschillen. Buiten wat onderlinge treiterijen delen ze niets met elkaar. Dat verandert op slag als Jeremy bij toeval een geheim ontdekt dat Julia al jaren probeert te verbergen. Voor het eerst in zijn leven moet Jeremy werken voor iets; hij moet Julia’s vertrouwen winnen om haar te kunnen helpen. Maar hoe dichter hij bij haar komt, hoe meer hij zich realiseert dat niet alleen haar façade afbrokkelt. Al sinds haar kindertijd is Jessica Winter verzot op romantische verhalen, met diepgang. Al jaren droomde ze ervan zelf een boek te schrijven. Ze woont met haar man in Linz en werkt met veel plezier als orthopedagoge. In de avonduren schreef ze ‘Tot je weer ademen kunt’.

Mening Natasja:
Jeremy en Julia zijn zo verschillend, dat ze elkaar niet eens zien staan op school. Toch weet Julia de aandacht van Jeremy te trekken, al weet hij zelf niet waarom. Tot de dag dat hij iets ontdekt, en hij is dan helemaal ontdaan.
Wat moet hij hier mee?

“Gruwelijk”, Niet alleen is het gruwelijk goed, maar ook is het af toe te te gruwelijk wat er allemaal gebeurt. Er waren momenten dat ik het boek echt weg moest leggen (balen) maar ik wist dan ook niet hoe snel ik het weer verder moest gaan lezen.Deel twee zal ik zeker snel kopen zodra het er is, want dit einde schreeuwt echt om meer… veel meer. Aanrader!

*****

Mening Clasien:
Jessica Winter schrijft een geweldig emotioneel debuut met dit boek. Een gruwelijk verhaal over huiselijk geweld en wat dat met een gezin doet.

Twee meiden – BFF Julia en Gracie – die elkaars geheimen weten en elkaar steunen in hun verdriet. Twee einzelgĂ€ngers.
Daarnaast de populaire Jeremy zowel bij de meiden als in zijn footballteam.

Wat volgt is een heftig verhaal waarin Jeremy en Julia elkaar steeds meer gaan vertrouwen, elkaar helpen in moeilijke tijden.

Dit verhaal is “echt” en geeft de ware feiten weer, schroomt niet om te laten lezen wat huiselijk geweld inhoudt.
Heftig, gruwelijk en emotioneel.

Waarom dan 4* ipv 5*: omdat ik me aan de uitgebreide verslagen van de football trainingen en wedstrijden ergerde. Het haalde mij uit het werkelijke verhaal.
Deel twee ga ik zeker lezen en ik heb er een nieuwe favoriete schrijfster bij.

Natasja en Clasien.

EĂ©n gedachte over “Tot je weer ademen kunt (Julia en Jeremy 1)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.