Tulpenfeest

Tulpenfeest

Auteur: Greetje van den Berg
Jaar: 2014
Uitgever: Zomer & Keuning
Blz.: 215

Korte omschrijving:
Tweelingzussen Iris en Mirte zijn soulmates. In moeilijke tijden kunnen ze bij elkaar terecht en ze zijn blij voor elkaar als de ander het goed heeft. Dat het ook anders zou kunnen, realiseren ze zich pas wanneer Mirtes man Harald zonder dat iemand het weet meespeelt in een grote loterij
 en wint. Het leven van Harald, Mirte en hun gezin verandert ingrijpend. Bij Iris steekt jaloezie de kop op. Na een fikse ruzie verbreken de zussen het contact en er lijkt geen uitzicht op verzoening.

Mijn mening:
Dit is een heerlijk boek om tussendoor te lezen. De tweelingzussen Iris en Mirte zijn onafscheidelijk. Iris is overheersend een baas speler, Mirte is zachtaardig. Wanneer Mirte en haar man de loterij winnen en het hun financieel voor de wind gaat neemt Mirte meer haar eigen beslissingen buiten Iris om. Dit leidt tot jaloezie met alle gevolgen van dien. Dit boek gaat over gevoelens die meestal niet naar boven komen en waarin mensen geconfronteerd worden met hun tekortkomingen.

***

Clasien.

 

 

2 gedachten over “Tulpenfeest”

  1. Ik heb zelf een bijzondere band met mijn zusje (we schelen bijna 9 jaar). Ik ben heel erg benieuwd naar dit boek!

  2. Wat een prachtig boek met psychologische diepgang. Ik denk dat iedere vrouw die een zus heeft er wel iets in herkent. Niets menselijks is ons vreemd. Het verschil zit in het feit dat het in dit boek wel heel diep gaat tussen de twee zussen, maar hun band is dan ook wel heel bijzonder. Het boek leest heerlijk weg. Echt een aanrader!

    *****
    Marjon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.