Tweede adem (De Winter 2)

 

Auteur: Corine Hartman
Uitgever: Karakter Uitgevers B.V.
Jaar: 2010
Bladzijden: 383

Over het boek:
In Tweede adem ziet inspecteur Nelleke de Winter zich wederom geplaatst voor een gecompliceerde zaak. Op een regenachtige namiddag treft dierenarts Zuidema zijn vrouw thuis dood aan. Vermoord, daarover is het rechercheteam van de Politie Achterhoek het snel eens. Wie verantwoordelijk is voor de dood van Julia Zuidema, is een ingewikkelder vraag. Zo blijkt de dierenarts niet de liefhebbende echtgenoot, hebben de hardloopvriendinnen van het slachtoffer allebei iets te verbergen en heeft de trainer van de sportieve vrouwen geen smetteloos verleden. Nelleke staat er uiteindelijk alleen voor als alle bewijzen in een richting duiden waarin zij niet gelooft. Overtuigd van haar gelijk is ze daarbij allerminst, want de ontwikkelingen in de zaak van haar op driejarige leeftijd verdwenen dochtertje Suzan brengen haar volkomen in de war. Desondanks geeft Nelleke niet op en voert ze een verbeten strijd. Zowel om de moordenaar van Julia Zuidema als om haar dochtertje te vinden. Ze moet en zal de waarheid achterhalen. Koste wat kost.

Mening Marjon (24-8-2011):
Je zou verwachten dat zo’n tweede boek in een serie minder spannend wordt. Niets is minder waar! Ik denk zelfs dat dit boek wat meer ‘beklemming’ kent dan het eerste boek. De sfeer heeft iets grimmigs, je moet verder lezen – het is niet meer weg te leggen. De goed uitgewerkte karakters van vooral Nelleke de Winter en haar naaste collega’s brengen dat menselijke aspect, dat het verhaal zo reĂ«el maakt, de kracht van dit boek.
Wat ik wel jammer vind is dat het verhaal van Nelleke’s verdwenen dochter niet zo uit de verf komt. Dat was in het eerste boek ook al zo. Het geeft net te weinig om daar ook de spanning van vast te houden. Maar het zou zomaar kunnen dat dat in het derde en laatste boek van deze serie helemaal goed komt.
Nog even dit: deze serie speelt zich in de Achterhoek af (op voor mij hier en daar bekende locaties).
Het boek is op zich ook los van de serie te lezen, alles wat duidelijk moet zijn, wordt duidelijk gemaakt. Maar het leukste is het natuurlijk om ze alle drie te lezen Ăšn op de juiste volgorde.
Al met al een boodschap voor iedereen die van lezen houdt: lezen deze boeken!

****

Mening Viv (22-3-2012):
Ik lees de thrillers van Corine Hartman graag. Ze is ook te volgen op verschillende Social media, leuk om te lezen wat een schrijfster zoal doet en bezig houdt. “Tweede adem” is het 2e boek met Nelleke de Winter in de hoofdrol. Je leert haar en haar gezin zo nog meer kennen. Dat maakt het persoonlijk (vind ik ook zo fijn aan de thrillers met Paul Vegter van Lieneke Dijkzeul). Het gaat hier om een moordzaak en er zijn gelijk 4 verdachten. Je word elke keer weer op een ander been gezet en het heeft een bepaalde beklemmende spanning. Ook de setting, met hardlopen als thema was herkenbaar. Ik had het boek zomaar weer uit! Ik hoop dat er in het laatste boek nog meer aandacht is voor de verdwijning van Suzan, het dochtertje van Nelleke. Dit mocht van mij nog wel meer uitgediept worden.

****

Marjon en Viv.

Vorige deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.