Twilight (Twilight Saga 1)

 

Auteur: Stephenie Meyer
Uitgeverij: Van Goor
Jaar: 2008
Bladzijden: 383

Over het boek:
Bella is er absoluut van overtuigd dat Edward levensgevaarlijk is, maar ook dat ze onvoorwaardelijk en onherroepelijk verliefd op hem is. Ik heb nooit echt nagedacht over hoe ik dood zou gaan, hoewel ik daar de laatste maanden redenen genoeg voor had. Maar zelfs al had ik dat gedaan, dan nog zou ik nooit bedacht hebben dat het zo zou gaan. Ik staarde met ingehouden adem naar de andere kant van de lange ruimte, in de donkere ogen van de jager, die vriendelijk terugblikte. Het was wel een goede manier om dood te gaan: in plaats van iemand anders, iemand van wie ik hield. Nobel, zelfs. Dat zou toch wat waard moeten zijn. Als Isabella Swan naar het regenachtige Forks verhuist en de mysterieuze en aantrekkelijke Edward Cullen ontmoet, neemt haar leven een spannende en angstige wending. Edward, met zijn krijtwitte huid, gouden ogen, betoverende stem en bovennatuurlijke gave, is zowel onweerstaanbaar als ongenaakbaar. Tot nog toe heeft hij zijn ware identiteit verborgen weten te houden, maar Bella is vastbesloten achter zijn duistere geheim te komen. Wat Bella zich niet realiseert, is dat ze haar leven en dat van anderen in gevaar brengt naarmate ze hem beter leert kennen. En misschien is het al te laat…

Mening Marjon (14 april 2009):
De schrijfster wordt vergeleken met J.K. Rowling en het eerste boek uit de serie – deze dus – is inmiddels ook al verfilmd. Het 4e boek is in aantocht en de eerste 3 boeken zijn een groot succes. Als je dat weet voordat je aan het boek begint, ga je het met Harry Potter vergelijken en dat is natuurlijk niet eerlijk. Maar gelukkig kon ik dat loslaten, want dit boek verdient een eigen uniek plaatsje in de wereld van de boeken. Het is een prachtig boek, een uniek boek, een boek waar je helemaal in wordt meegezogen en dat veelbelovend is. Er ligt weer een Bolbon van 10 euro voor me klaar en daar ga ik absoluut het 2e boek uit de serie van bestellen. En dan maar hopen dat ik het kan bewaren tot in mijn vakantie… Ik ben in ieder geval razend enthousiast en las het in 3 dagen uit. En de vergelijking met Harry Potter moet ik nog vinden… Het is echt niet te vergelijken. Of je moet naar het succes van de schrijfster kijken…

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.