Uitgebroed

Auteur: Pat Craenbroek
Uitgever: Paris Books
Jaar: 2018
Bladzijden: 330

Over het boek:
Verteerd door pijn en verdriet besluit Lilith van Winckel om zichzelf voor een aankomende trein te gooien. Er wordt om haar getreurd, maar niemand in haar omgeving is echt verbaasd. Nadien gaat het leven voor haar familie en vrienden verder. Al snel blijkt dat er meer aan de hand is en dat de vrouw de maanden voor haar dood een plan met verstrekkende gevolgen heeft uitgebroed.
Hoewel verraad, moord en wraak de voornaamste ingrediënten zijn van deze pageturner, heeft het verhaal meerdere lagen. De verrassende wendingen en bij momenten pijnlijk mooie beschrijvingen maken van dit boek een aangrijpende thriller die nét even anders is dan we gewend zijn.
Pat Craenbroek is een vrouwelijke arts die in het begin van haar carrière als gerechtsarts aan de slag was. Nu laat ze haar levendige en soms licht morbide verbeeldingskracht de vrije loop in Uitgebroed, een duister, en op alle fronten overtuigend verhaal.

Mening Clasien:
Ik weet niet wat het met dit boek is, het is eigenlijk een goed verhaal, best spannend ook, maar op de een of andere manier kom ik niet in het verhaal.
Is het te langdradig, te veel personages die je volgt? Ik kan mijn vinger er niet op leggen.

Lilith heeft verdriet over haar gezin dat uit elkaar gevallen is. Haar dochter Zoë, haar zoon Alex ontspoort met zijn vriendin Kell, haar man Jim doet zich anders voor dan hij in werkelijkheid is. Het verhaal gaat terug tot aan de moeder van Lilith.

Ieder keer lees je een stukje over een personage, wat hij/zij mee maakt.
Vooral het gedeelte van Alex en Kell vond ik het beste.
Soms ongeloofwaardig vooral het gebeuren rond Alex.
Al met al niet mijn boek (schrijfster).

***

Clasien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.