Uitgelezen stopt…

… of toch niet helemaal?

Na mijn blog over de knoop doorhakken KLIK was ik verrast dat er geen enkele reactie op kwam. Ik denk dat Uitgelezen in werkelijkheid minder belangrijk was dan ik voor ogen had. En als je dan beseft dat het vandaag precies 15 jaar geleden is dat Uitgelezen begon. Dit was nog niet op een eigen domein, maar via punt.nl die nu niet meer bestaat. Is toch best een mooi jubileum.

Hoe nu verder? Ik heb daar natuurlijk wel even over nagedacht. Want mijn hart ligt echt wel in Uitgelezen en alles wat ik opgebouwd heb (zoals overzichten van veel series). Er staan in ieder geval nog recensies tot ergens in 2023 gepland en die blijven natuurlijk staan. Maar ik heb besloten voor mezelf nog steeds bij te houden welke boeken ik lees. Ik maak daar wel een bericht van, maar plaats er geen informatie of recensie meer bij. Mochten jullie dan meer willen weten: klik op de afbeelding van het boek.

Dank jullie wel voor het volgen en ook voor het schrijven van recensies al die jaren.

Heel veel leesplezier verder!

Marjon.

4 gedachten aan “Uitgelezen stopt…”

 1. De blog over De knoop niet gelezen. Krijg wel elke keer een mail maar staat alleen maar een titel en een link en gedeelte van de tekst. Bij Scandinavische boeken kijk ik altijd even. De Knoop post dus gemist. Deze keer een zeer duidelijke titel en ook weer even De Knoop post doorgelezen. Na 15 jaar stoppen met Uitgelezen is inderdaad moeilijk. Het is een gedeelte van je leven waar je tijd aan besteed en als dit niet meer gewaardeerd wordt door lezers dan ontstaat inderdaad de vraag of je er wel mee door moet gaan. Ik heb zelf ook vaak gedacht om te stoppen maar het is een onderdeel van mijn leven geworden en stoppen zou ik erg moeilijk vinden. Ik heb wel eens recensies voor Uitgelezen gestuurd. De laatste jaren niet meer omdat ik ze zelf al op een blog zet en voor Uitgelezen weer een aparte recensie moet maken.

  Ik blijf in ieder geval nog wel geabonneerd en zie wel wat er nog aan recensies verschijnt. Oude boeken vind ik zelf wel interessant. Heb er nog genoeg in de boekenkast staan.

  1. Hallo Hans,

   Bedankt voor je reactie. Ja, dar was ik heel dankbaar voor, jouw recensies. Al met al is 15 jaar niet niets, hĂš. Ik blijf ook zeker bijhouden welke boeken ik gelezen heb en ik zal nog steeds waarderen met sterren, maar ik vind het wel bevrijdend dat ik geen recensie meer hoef te schrijven. En nu maar zien hoe het verder loopt hier.

   Groetjes, Marjon.

 2. Ik heb er nog steeds geen spijt van dat ik toen gestopt ben, een verplichting voor je zelf minder, en meer tijd , lezen gaat toch wel door. 😉

  1. We hebben het er privĂ© wel eens over, hĂš: doen wat je leuk vindt, voor jezelf kiezen. Jij loopt altijd voor in die dingen. Maar ik begin het licht te zien! Jij ook dank je wel voor je recensies in de loop der jaren. Ik blijf wel plaatsen wat ik heb gelezen en hoeveel sterren ik er aan geef. Ik houd dat nergens anders bij. Ik ben ook niet zo’n fan van Hebban.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.