Vakantiepret ?!

 

Auteur: Marielle Bovenkamp
Uitgeverij: Zomer en Keuning
Jaar: 2010
Bladzijden: 239

Over het boek:
Floor is smoorverliefd op Ruud. Ze willen samen op vakantie, maar – probleem – ze hebben geen cent te makken. De twee besluiten tot een kampeervakantie in Frankrijk, ook al zijn ze beiden geen kampeerfanaat. Is de liefde sterker dan hun tentje? Kamperen: de ultieme relatietest Over prille liefde en hechte vriendschap Al bij het opzetten van de tent blijkt dat kamperen niet zo relaxed is en als het dan ook nog begint te regenen, lopen de irritaties al snel hoog op. Floor en Ruud hebben overal ruzie over. Vooral wanneer Ruud vrienden maakt waar Floor het totaal niet mee kan vinden. Ze valt tegen hem uit en dat is de druppel: Ruud pakt zijn biezen. Hij maakt het uit en neemt de auto mee terug naar Nederland. Floor, die ook niet weet wat ze anders moet, belt haar vriendinnen. Met Ilse en Britt erbij lijkt het toch nog een leuke vakantie te worden. Tot op een avond Britt vermist raakt… en Ruud ineens weer opduikt

Mening Viv (9-5-2011):
Wat een leuk boek! Ik houd juist wel heel erg van kamperen. Toen ik over dit boek las dacht ik grappig lijkt me leuk om te lezen. Want je kunt inderdaad veel irritaties krijgen al bij het tent opzetten! Heb er moeten lachen, om sommige dingen ook al is het soms wel cliche-matig! Ach een boek waarbij je niet teveel hoeft na te denken is ook gewoon lekker. En je komt er zeker mee in vakantiestemming. Marielle Bovenkamp weet het karakter Floor goed neer te zetten. Je leeft echt met haar mee. Een wending komt er in het boek als haar vriendinnen naar Frankrijk komen, dan wordt het meer een feestvakantie.
Heb erg genoten van dit boek, wat ook nog goed en romantisch afloopt. Haar andere boeken zijn ook in de vakantiesfeer volgens mij, dus die ga ik ook nog maar eens lezen.
Een aanrader voor op vakantie of als je in de zomerse sferen wilt komen. Een leuke chicklit!

*****

Mening Marjon (23-6-2011):
Ik las het boek in mijn vakantie uit en ik heb genoten, wat een heerlijk boek. Wel vond ik de onwezenlijke jacht op Jochem wat overbodig en overtrokken, maar de rest van het boek maakte het weer goed. Er zitten voor de kampeerder die ik wel ben hele herkenbare stukjes in, dus ik heb een aantal keren met big smile zitten lezen. De herkenbaarheid, ernst en de humor, maar vooral ook de luchtigheid zijn prima in balans. Dat smaakt naar meer!

*****

Viv en Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.