Van wie hou je?

vanwiehouje

Auteur: Jennifer Weiner
Uitgever: Boekerij
Bladzijden: 368
Jaar: 2016

Over het boek:
Een onvergetelijk verhaal over ware liefde, het echte leven en tweede kansen…

Rachel Blum en Andy Landis zijn acht jaar oud als ze elkaar ontmoeten op de Eerste Hulp van het ziekenhuis. Rachel, door haar aangeboren hartafwijking al een ziekenhuisveteraan, is meteen ge√Įntrigeerd door de jongen die daar helemaal alleen in de wachtkamer zit met een gebroken arm. Hij vertelt haar zijn naam. Zij vertelt hem een verhaal. Als Andy wordt meegenomen door een dokter en Rachel teruggaat naar haar ziekenhuisbed, denken ze dat ze elkaar nooit meer zullen zien.

De twee hebben niets gemeen: Rachel groeit op in een keurige buitenwijk; de populaire en beschermd opgevoede dochter van twee liefhebbende ouders, Andy woont alleen met zijn regelmatig afwezige moeder en heeft een bijzonder talent voor hardlopen. Maar gedurende de dertig jaar die volgen zullen Andy en Rachel elkaar keer op keer ontmoeten ‚Äď voor altijd verbonden door toeval, geschiedenis en de herinnering aan de eerste keer dat ze elkaar zagen, een nacht die hun beider levensloop ingrijpend veranderde.

Mening Natasja:
Rachel en Andy leren elkaar al op zeer jonge leeftijd kennen en vanaf het eerste moment zijn ze op de één of andere manier sterk verbonden met elkaar.
Om te beginnen was ik al helemaal verliefd op de prachtige cover van het boek. De liefde spat er van af, precies zoals ook in het boek gebeurt. Maar toch verliezen Rachel en Andy elkaar steeds weer uit het oog. We mogen meegenieten van hun beide levens met en zonder elkaar en hoe ze steeds weer naar elkaar toegetrokken worden als magneten.
Ware liefde roest niet, dat is zeker waar in dit verhaal. Toch had ik het op een gegeven moment wel gehad om steeds weer de relatie uit elkaar te zien vallen.
Het einde maakte het voor mij weer een beetje goed maar had weer iets uitgebreider mogen zijn.

***

Natasja.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.