Vastberaden

vastberdaen

Titel: Vastberaden
Aantal pagina’s: 480 pagina’s
Uitgever: Boekerij
Jaar uitgave: november 2009

Samenvatting:
De elfjarige Cooper Sullivan vindt het maar niks dat hij de zomer bij zijn grootouders en hun paarden moet doorbrengen. Dat verandert als hij hun buurmeisje ontmoet, Lil Chance, die niet meisjesachtig is met haar honkbalobsessie. En dat paardrijden blijkt ook wel mee te vallen. Na deze eerste zomer komt hij elk jaar terug en de vriendschap tussen Cooper en Lil groeit uit tot een overweldigende liefde. Lil heeft een heel duidelijk beeld van wat ze met haar leven wil: bioloog worden en dieren beschermen. Cooper heeft moeite met het keurslijf waarin hij door zijn ouders is gepropt, wordt detective in New York en blijft weg uit de bergen waarin hij en Lil elke zomer doorbrachten. Twaalf jaar later keert hij terug om voor zijn grootouders te zorgen. Als een wandelaarster dood wordt aangetroffen, moeten Cooper en Lil samenwerken om achter de identiteit van de moordenaar te komen. Kunnen ze dit doen zonder de net geheelde wonden open te trekken?

Eigen Mening:
Leuk om te lezen dat stadse mensen altijd een boerderij vinden stinken ik zelf ook jaren tot ik met een boer verkering kreeg 😉 Je went eraan en ruikt het niet meer maar daardoor kon ik in het begin van het boek me wel een beetje inleven in de kleine Cooper. Als ze elkaar jaren later weer tegen komen moeten ze hun geschiedenis nog verwerken samen, of alleen . Maar het leest lekker weg. Wel is het jammere aan dit boek dat je halverwege eigenlijk al weet hoe het afloopt. Dus daarom niet zoveel sterren als de andere boeken van nora. Het was mij iets te voorspelbaar ik geef het 3 sterren.

***

Jolanda.

2 gedachten aan “Vastberaden”

  1. Ik moest even moeite doen om in dit boek te komen, maar toen ik daar doorheen was, was ik verloren. Je ziet de hoofdpersonen groeien en tussen dat alles door is het verhaal ook nog spannend, je voelt de beklemming. Het decor van heg verhaal boeit ook: bergen, wilde dieren. Heerlijk verhaal met alle ingrediënten: liefde, spanning, egotrip, sfeer. Gewoon gaan lezen!

    *****

    Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.