Vechtlust

Vechtlust

Auteur: Vincent de Vries
Uitgever:  VI Boeken    
Jaar: 2013
Bladzijden: 483 pagina’s
.
Samenvatting:
Twaalfvoudig International Fernando Ricksen (Heerlen, 1976) is een vechter. Niet alleen op het veld, waar hij als speler van Fortuna Sittard, AZ, Glasgow Rangers en Zenit Sint Petersburg geen duel schuwde en bij menig knokpartij betrokken was, maar ook ernaast. De vooroordelen, de verleidingen en de verslavingen werden bijna zijn ondergang. Zeker in het knotsgekke Schotland en het corrupte Rusland wist de Limburger nauwelijks raad met zijn drank- en drugsgebruik. In VECHTLUST, zijn geautoriseerde biografie, vertelt Ricksen voor het eerst in alle openheid en eerlijkheid over zijn moeilijke tijd en hoe hij zich, als een echte strijder, terugknokte.
.
Mening:
Jeetje wat een biografie. Hij kan terecht zeggen dat hij geleefd heeft. Maar heb ook wel respect hoe die zijn eigen teruggeknokt heeft. En hij moet blijven knokken want hij heeft pas geleden de diagnose gekregen dat hij de spierziekte ALS heeft. Verder een vlotlezende biografie.
.
*****
.
Manuela Reijnen.
.

7 gedachten over “Vechtlust”

  1. Oh ik vind een biografie op zijn tijd wel lekker om te lezen. Het ligt natuurlijk aan over wie het gaat en hoe het geschreven is.

   1. Lees zelf inderdaad ook weleens een biografie, maar dan ligt het er wel aan over wie. Meestal trekken sporters me wel aan. Terwijl ikzelf niet zo’n sporter ben 😉

    1. Grappig hÚ. Ik heb ook wel biografieën gelezen over mensen waar ik eigenlijk niets mee had (zo vond ik Open van Andre Agassi heel goed en ik heb niets met tennis).

     1. Ja wel apart altijd. ja die staat ook nog steeds op me lijstje net als de biografie van nelson mandela en barack obama

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.