Veggie – very much

Auteur: Mirjam Leslie-Pringle
Uitgever: Aerial Media Company B.V.
Jaar: 2016
Bladzijden: 224

Over het boek:
Dit prachtige vegetarische kookboek met adembenemende fotografie, is gebaseerd op de succesvolle blog/website Veggie Very Much. De zomerse sfeer die het uitstraalt inspireert meteen om te koken uit dit smakelijke boek. Het is niet ingedeeld volgens het traditionele voorgerechten, hoofdgerechten en toetjes concept, maar het volgt het ritme van de dag; de ochtend, middag en avond. Om van elke dag weer iets speciaals te maken. Veggie Very Much bevat recepten met groenten, bladgroenten, noten, fruit, bonen, granen; meer dan voldoende om heerlijk mee aan de slag te gaan. Naast de recepten vind je ook informatie en achtergrondverhalen over bepaalde ingrediënten en wat de invloed er van is op je lijf. Maar bovenal is het kookboek Veggie Very Much een smakelijke boost, ook op de niet-zomerse dagen van het jaar. Mirjam vertrok op 18 jarige leeftijd naar Los Angeles en was daar twee jaar lang de vaste reporter van The Bold & The Beautiful voor het weekblad Story en schreef daarnaast artikelen voor het jeugdtijdschrift Break Out! Terug in Nederland regisseerde ze verschillende programma’s voor de commerciële zenders, van Tuinieren met Kijkers tot De Kraamafdeling. Haar grootste interesses zijn gezonde (vegetarische) voeding en het bedenken en fotograferen van recepten. Met haar blog Veggie Very Much – Urban Healthy Recipes, besloot ze aantrekkelijke vegetarische recepten te ontwikkelen die voor iedereen makkelijk te maken zijn en laten zien dat je waanzinnig lekker kan koken zonder vlees of vis! Mirjam is fotografe en schrijfster en woont en werkt met haar gezin en dieren op Ibiza. Ze raakte geïnspireerd door de good food trend; echt, vers, gezond en fris vegetarisch eten, maar boven alles ook simpel om te maken. Met producten die ons lichaam voeden, niet alleen maar vullen.

Mening Marjon:
Allereerst: wat een prachtig boek is dit! Harde kaft, prachtige foto op de omslag, maar ook prachtige foto’s in het boek zelf. Het kan niet anders dan dat iedereen geïnspireerd raakt door alleen maar het boek door te bladeren. Mirjam start met een voorwoord over haar leven, eerst in Amsterdam, nu op Ibiza. Er wordt ook ingegaan op het belang van gezonde voeding, want dit boek staat niet voor alleen maar vullen, maar ook voor voeden. Hoofdstukken zijn:

Voor in de ochtend
Voor in de middag
Water (met recepten met als basis water)
Soepen
Vinaigrettes
Dips
Voor in de avond
Zoet en toetjes

Ik maakte 3 recepten uit het boek. Omdat het de tijd van de spinazie is, koos ik er 2 met verse spinazie. In de mosterdsoep deed ik kokosroom in plaats van melk-room. Ik kan me niet voorstellen dat het nog lekkerder wordt als je het wel met melk-room zou maken.

Collage-VEGGIE-very-much
Van links naar rechts: Stoofpotje met spinazie, stamppotje en mosterdsoep

De recepten zijn niet ingewikkeld, als in: eenvoud siert. Niet al te veel ingrediënten, simpele en overzichtelijke recepten. Dat doet dus niets af aan het effect en de smaak. Ik heb zalig gegeten.

*****

Marjon.

4 gedachten over “Veggie – very much”

  1. Oh deze zag ik vorige week ergens in de media en dacht die wil ik hebben!
    Een aanrader dus 😉
    Maar ja heb al zoveel vega kookboeken! Straks hopenlijk een mooie plank in de keuken waar ik ze op kan uitstallen. Gaat in ieder geval op de wishlist deze.
    Waarom staat er een 7 onder je naam?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.