Ventoux

ventoux

Auteur: Bert Wagendorp
Uitgever: Atlas Contact
Jaar: 2014
Bladzijden: 288

Over het boek:
Op 25 juni 1982 verongelukt de jonge, veelbelovende dichter Peter Seegers op de Mont Ventoux. Dertig jaar later gaan zijn vijf beste vrienden, vier mannen en een vrouw, terug naar de Provence. André heeft een loopbaan als cokedealer voor de betere kringen achter de rug. Joost is natuurkundige en winnaar van de Spinozapremie, maar hij wordt beschuldigd van fraude. De Achterhoekse Surinamer David is eigenaar van een avonturenreisbureau, misdaadjournalist Bart werkt aan een boek over Spinoza en fietsen. Laura, die na de dood van Peter spoorloos verdween, blijkt toneelregisseur in Arezzo.
Wat is er dertig jaar geleden gebeurd? Kun je keuzes teniet doen? Wat doet de tijd? Wat ís de tijd? Kan liefde een hechte vriendschap breken? Kun je schuld hebben aan het noodlot? Wat moet je nog, als de vijftig nadert? Waarom gaan ze terug?

Mening Viv:
Als Frankrijkliefhebber en een vriend die dol is op fietsen en de Tour de France was ik erg benieuwd naar dit boek. We zijn zelf ook bij de Mont Ventoux geweest en ben zelf ook een stukje omhoog gefietst. Dus de entourage en de beschrijvingen van het gebied waren heel herkenbaar. Wij hebben daar ook op de camping gestaan. Het boek gaat naast wielrennen ook over vriendschap. Vriendschappen die zijn ontstaan in de tienerjaren. En die vriendschappen worden 30 jaar later zo weer opgepakt. Bijzonder, maar wel herkenbaar ook. Boeiend geschreven en de wisseling tussen de jaren 80 en nu zijn goed te volgen. De personages hebben in de loop der jaren veel meegemaakt, dit vond ik soms iets over de top. Daarom 4 sterren in plaats van 5. Maar het boek leest lekker weg, ik had hem zomaar uit. Ook prettig om in Frankrijk te lezen als je daar op vakantie bent.

****

Viv.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.