Verbazingwekkend… (of schandalig?)

… wat er tegenwoordig voor een nieuw uitgekomen eBook wordt gevraagd. Prijzen van 14,99 zijn heel normaal! En dan te bedenken dat je meestal voor maar 5,00 meer een papieren boek kan kopen. Dat boek kan je lezen en eindeloos uitlenen, kan je verkopen. Een eBook aanschaffen is alleen maar een bestandje met tekst en jij bent officieel de enige die het mag lezen. Ik lees boeken van Santa Montefiore of Nicci French in 2 Ă  3 dagen uit en moet daar dus 14,99 per stuk voor betalen! En als ze uit zijn, kan ik er niets meer mee. Eigenlijk vind ik die hoge prijs gewoon misbruik maken van populariteit van de auteur waardoor het toch wel verkocht wordt… En nee, ik wil geen papieren boeken meer lezen. Met andere woorden: als je een fan bent heb je pech gehad. Je zal moeten wachten tot het op Bliyoo of Kobo Plus verschijnt (ik heb op allebei een abonnement) of dat het na een tijdje goedkoper wordt. Weet je… misschien vind ik dit niet alleen verbazingwekkend, maar ook schandalig. Ik vind 9,99 een veel passender bedrag voor een eBook. Maar wie ben ik…? Iemand die maar 200 boeken per jaar leest en die 14,99 echt veel te duur vind. Toen ik er uitgeverij Boekerij daarover mailde kreeg ik niet eens respons. Ik ben natuurlijk niet interessant genoeg om respectvol op terug te reageren.

En dat moest ik even kwijt.

Marjon.

6 gedachten over “Verbazingwekkend… (of schandalig?)”

  1. Je hebt helemaal gelijk Marjon dat is n veel te hoge prijs. Ik vind 9.99 zelfs teveel. Zoals je ook al zegt met een boek kun je nog een ander blij maken. Ik lees nog steeds graag de papieren vorm en koop regelmatig boeken bij de kringloopwinkel en rommelmarkten. Een poosje terug mochten we een kartonnen doos vullen met boeken voor 1 euro op een markt. We hebben onze slag gedaan en natuurlijk wat meer betaald ondat het ook voor een goed doel was. Onbeleefd dat je geen antwoord op jouw schrijven hebt gekregen. Groetjes van Trudie

    1. Ik heb jarenlang tweedehands boekwinkels en Kringloopwinkels bijna als een tweede thuis beschouwd, zo vaak kwam ik er. Ik heb ook echt nog wel papieren boeken staan, maar voor mij is digitaal lezen ideaal. Ik heb uiteindelijk ook veel boeken weg gedaan om ruimte te krijgen en ik ben vaak onderweg en neem nu mijn iPad (mini) mee, waar ik ook de twee abonnementen (Bliyoo en Kobo Plus) op heb staan. Ik zou helemaal geen boeken meer hoeven te kopen, maar er komen altijd weer nieuwe boeken van mijn favoriete auteurs, dus ik ga steeds weer overstag. Ik ben me te buiten gegaan aan twee nieuwe boeken die zo duur waren. Maar daar laat ik het voorlopig bij. Ik ga in ieder geval minder aan boeken uitgeven.

      Groetjes, Marjon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.