Verborgen levens

Auteur: Judith Lennox
Uitgever: Boekerij
Jaar: 2018
Bladzijden: 432

Over het boek:
Na de dood van haar oma erft Rose Martineau tot haar grote verbazing een huis op het platteland van Sussex. Het mysterieuze huis was ooit van haar oma’s jongere zus Sadie, over wie Rose tot voor kort nog nooit iets had gehoord. Wie was Sadie, en waarom had zij geen contact meer met haar zus? Rose’ zoektocht naar de antwoorden brengt haar terug naar de jaren dertig van de twintigste eeuw.

Intussen heeft Rose in haar dagelijks leven ook genoeg te verwerken: haar bestaan wordt overhoop gehaald door een schandaal dat haar huwelijk dreigt te verwoesten. Verscheurd tussen heden en verleden ontdekt Rose dat ze pas aan haar eigen toekomst kan werken als ze de geheimen van Sadies verleden heeft weten te ontrafelen.

Mening Marjon:
Een prachtig meeslepend verhaal dat eigenlijk uit twee verhalen bestaat. De verhalen lopen naar elkaar toe. Het ene verhaal vertelt over Sadie in de jaren 30 van de vorige eeuw en het andere verhaal vertelt over Rose in de jaren 70 van diezelfde eeuw. Rose erft een huis van haar grootmoeder en ontdekt dan dat deze nog een zus had, Sadie. Niemand weet waar Sadie is gebleven en Rose zet alles op alles om dat te achterhalen. Tegelijk verandert er veel in haar leven en dat verhaal wordt tussen alles door ook verteld. Ik kon het boek niet meer wegleggen: het nam me mee naar het bos waar het verhaal van Sadie zich afspeelt, nam me mee naar Spanje waar Sadie een mooie liefde beleeft… Je wordt het boek in gesleurd. Wat een aanrader!

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.