Verdacht van moord

Schrijver: Tess Gerritsen
Uitgever: Harlequin
Jaar: 2010 (origineel 1993)
Aantal blz: 352

Over het boek:
‘Echt niet! Ik kwam thuis, en toen lag hij daar…’
Bij onderzoek naar de moord op Richard Tremain wijst alle bewijs in de richting van Miranda Wood. Hij ligt in h√°√°r huis, op h√°√°r bed, is vermoord met h√°√°r mes en – last but not least – was h√°√°r ex-minnaar. Een doodeenvoudige crime passionnel, zo luidt de conclusie. Maar hoe uitzichtloos Miranda’s situatie ook lijkt, ze is vastbesloten haar naam te zuiveren.
In eerste instantie is ook Chase Tremain ervan overtuigd dat zijn broer is neergestoken door zijn ex-minnares. Tot hij de vermeende moordenares in de ogen kijkt en daar totaal andere emoties in ziet dan hij verwachtte. Ten prooi aan twijfel, laat hij zich verleiden om samen met haar op zoek naar de werkelijke dader te gaan.
Al heel snel wordt het bewijzen van haar onschuld echter ruw naar de achtergrond gedrongen. Allereerst moeten ze zien in leven te blijven!

Mening Marjon (8 februari 2012):
De oudere boeken van Tess Gerritsen zijn misschien iets milder dan haar huidige reeks en ze hebben een romantisch tintje, maar spannend zijn ze evengoed wel. Ook dit boek had weer een voelbare beklemming. Wat me ook in de greep hield, was het mysterie waar het om draaide. En natuurlijk word je constant op het verkeerde been gezet. Het einde lijkt voorspelbaar en is uiteindelijk verrassend. Toen al sprak de belofte van een grootse thrillerschrijver in Tess Gerritsen.

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.