Verdoofd

verdoofd

Auteur: Elle van den Bogaart
Uitgever: van Holkema & Warendorf
Jaar: 2011
Blz.: 126

Over het boek:
Roos is nog niet zo met seks bezig. Op school en met haar vriendinnen gaat het nergens anders over. Doodmoe en onzeker wordt ze ervan. Ze wil zelf bepalen wanneer en met wie haar eerste keer wordt en ze wil zeker niet door haar omgeving onder druk worden gezet. Dan gebeurt er op een feest van een klasgenoot iets vreselijks: er wordt een partydrug in haar drankje gedaan. Roos voelt zich duizelig en raakt buiten bewustzijn. Uren later wordt ze doodziek wakker en alles wijst erop…

Recensie Clasien:
Roos en Bo twee hartsvriendinnen vormen samen met Merel en Linda een vriendinnenclub.
Maar sinds de middelbare school zijn haar vriendinnen veranderd “Sinds het begin van het schooljaar is er iets veranderd tussen haar en haar vriendinnen. Het lijkt alsof ze het over niks anders hebben dan jongens en wie met wie heeft gezoend”.
Roos voelt zich een buitenstaander.

Wanneer een klasgenoot een gemaskerd bal organiseert gaat Roos mee, maar is zichzelf niet bewust van het geheim dat haar vriendinnen samen hebben afgesproken, zogenaamd om Roos haar eerste kus te laten beleven.
Dit pakt echter heel anders uit dan ze gepland hadden en Roos zit met de hierdoor ontstane ellende. Bo biecht op wat de vriendinnen gedaan hebben en helpt Roos verder om deze vreselijke avond te vergeten.

****

Clasien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.