Vergeef me (Kathleen Verlinden 4)

Vergeefme

Auteur: Anja Feliers
Jaar: 2014
Uitgever: Lannoo
Blz.: 320

Over het boek:
Hij opende zijn ogen en keek de lege schoolgang in. Ze zou eindelijk luisteren naar hem. Ze zou dit keer niet afgeleid worden door die kerel. Hij zou er alles aan doen om haar voor zich terug te winnen. Niets of niemand kon hem nu nog tegenhouden. Toen hij de trap wilde opgaan, haalde hij het geweer uit zijn jas. Nog een laatste keek hij om. Niets mocht nu nog misgaan.

Mening Clasien:
Weer een steengoede thriller van Anja Feliers. EĂ©n en al psychologische spanning. Vele gebeurtenissen die eindigen in Ă©Ă©n climax. Je hebt het verhaal van David die op zesjarige leeftijd zijn zusje verloor door een ongeluk, waardoor het hele gezin uit elkaar valt. David weet niet beter dan dat zijn moeder gewoon is weggegaan en hem achterliet bij zijn vader. Zijn vader heeft wraakgevoelens voor degene die het ongeluk veroorzaakte en bedenkt een wraakplan.

Yasmine heeft een relatie van 3 jaar achter de rug met Simon, die deze heeft verbroken, tijdens een weekje er tussen uit ontmoet Yasmine, David en begint een affaire met hem. Wanneer Simon zijn moeder ernstig ziek wordt keert Yasmine weer terug in zijn leven. Uiteindelijk heeft Yasmine een relatie met twee mannen. David is geobsedeerd en doet er alles aan om Yasmine aan hem te binden. Dit gaat zover dat er een gijzeling in een Hogeschool plaatsvindt. David is een bedrieger, bezitterig en gehersenspoeld door zijn vader. Hij is tot verschrikkelijke dingen in staat. Niets is wat het lijkt, moorden zijn gepleegd, alleen door wraak zijn vele onschuldige mensen dood. Uiteindelijk krijg je te lezen wat er daadwerkelijk tijdens het ongeluk gebeurde.

*****

Mening Natasja:
Dit verhaal zorgt je weer de rillingen, je leest zo vaak ( te vaak) over de verhalen dat iemand in het wilde weg gaat schieten.
Dit verhaal speelt zich af op school, waar David zijn klas, Yasmine en Kathleen gijzelt. Je vraagt je vanaf het begin af wat de rede voor deze gruwelijke daad is. Afwisselend duiken we terug in het verleden van David en Yasmine, en het hoe en waarom dit gebeurd. Ook Kathleen heeft weer een geweldige rol in dit boek, zoals in de vorige delen.
Geweldig geschreven weer, jeetje wat een verslaving zijn de boeken van Anja Feliers.

*****

Clasien en Natasja.

Voorgaande delen:

  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.