Vergeet mij niet (Kathleen Verlinden 3)

vergeetmijniet

Auteur: Anja Feliers
Jaar: 2013
Blz: 304
Uitgever: Lannoo

Over het boek:
Een snikhete zomer. Als Wim na een lange dag op kantoor weer naar huis wil vertrekken, treft hij zijn zoontje Fenne levenloos aan op de achterbank. De nachtmerrie van elke ouder… Hoe kan Wim zijn vrouw Saskia nog in de ogen kijken? Hoe moet hun dochtertje Bo nu verder? Wim zoekt hulp bij psychologe Kathleen Verlinden, maar zij voelt al snel aan dat er iets niet klopt. Kan je relatie zo’n tragedie overleven? En kun je je partner ooit nog vertrouwen?

Mening Clasien:
Een geweldig boek dat je moeilijk weg kunt leggen. Saskia lijkt een lieve vrouw en zorgzame moeder, maar niets is minder waar. Dit boek gaat over woede, haat, verlatenheid en vooral over wraak. Saskia is een geslepen vrouw die zich niet laat wegzetten. Een ieder die haar iets aandoet moet op zijn of haar hoede zijn. Hoever kun je gaan in je haatgevoelens?

*****

Mening Natasja:
Het breekt Saskia en Wim helemaal op als de kleine Fenne hen keer op keer uit hun slaap haalt. Geen nacht gaat voorbij dat ze rustig kunnen doorslapen.
Als Wim op een ochtend wakker wordt en naar zijn werk vertrekt, is hij totaal niet zichzelf, hij sleurt zich de zware dag door. Als hij weer naar huis gaat komt hij tot de ontdekking dat zijn zoontje Fenne nog in de bloedhete auto zit en niet meer leeft.

Alleen de beschrijving  van dit verhaal doet je al gruwelen, dit wil niemand meemaken. Maar niks is zoals het lijkt dat het is.
Je stapt in dit verhaal en hebt bij het eerste deel al een beklemmend gevoel dat er iets niet klopt en dat het alleen nog maar erger kan worden.
Ook in dit deel speelt Kathleen weer een grote rol, terwijl ook haar eigen leven steeds verder uitgediept wordt.
Na als deze mooie boeken van Anja Feliers kan ik niet anders zeggen dan dat ik aan deze serie verslaafd begin te worden. Het wordt steeds beter, en een prettige schrijfwijze. Ze geeft je een kijkje achter de mens zoals wij ze niet kennen. Top!

*****

Clasien en Natasja.

Voorgaande delen:

 

5 gedachten aan “Vergeet mij niet (Kathleen Verlinden 3)”

  1. Ik ken de schrijfster niet, maar klinkt als een goed boek! En helaas komt het nog steeds voor dat ouders hun kind vergeten in een bloedhete auto…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.