Vermist

Vermist

Auteur: Ellen de Vriend
Uitgever: Karakter Uitgevers
Bladzijden: 320
Jaar: 2016

Over het boek:
Elk jaar raken circa 40.000 mensen in Nederland vermist. Gemiddeld 14 daarvan komen nooit meer terug… Soms verandert je leven in een fractie van een seconde. Karen is een aantrekkelijke journaliste van in de dertig en woont met haar man, rijschoolhouder Joost Roelink, en dochter Melissa in Zeeland. Op een dag die als alle anderen begint, raakt Joost vermist. Het is een mysterie wat er met hem is gebeurd. De politie probeert Karen in eerste instantie af te wimpelen met het verhaal dat mannen wel eens vaker niet thuis komen en dat Joost waarschijnlijk ergens in de kroeg is blijven hangen. Maar als de dagen verstrijken, begint de nachtmerrie dat Joost mogelijk helemaal niet meer terugkomt steeds meer werkelijkheid te worden. Vlak nadat Karen de schokkende ontdekking doet dat er 50.000 euro verdwenen is van de zakelijke rekening van de rijschool, vinden een paar wandelaars de verlaten auto van Joost. Karen ondervindt dat een vermissing niet alleen een emotionele nachtmerrie is, maar ook een financiële angstdroom. De zorgen en slapeloze nachten beginnen langzaam hun tol te eisen. Hoe hard ze ook haar best doet om de waarheid te ontkennen en vol te houden dat Joost nog in leven is, wijst alles erop dat hij voorgoed verdwenen is. Totdat Karen een telefoontje krijgt van iemand die beweert Joost gezien te hebben, levend en wel.

Mening Clasien:
Dit is de derde thriller van Ellen De Vriend en ze worden steeds beter.

“Het overlijden van een dierbare is afschuwelijk. Bij een vermissing komt daar nog een aantal harde factoren bij”.

Dit ondervindt Karen Roelink, gelukkig getrouwd met Joost, denkt ze, samen met haar dochter Melissa vormen ze een leuk gezin. Na het plotseling overlijden van haar eerste man treedt Karen vlot daarna in het huwelijk met Joost. Ze kent hem als liefhebbende echtgenoot en stiefvader, hardwerkend. Maar over zijn verleden weet ze weinig. Dan verdwijnt Joost spoorloos, is hij vermoord of vermist?

“Niemand snapt wat een vermissing betekent. De doodsangst, paniek, het rusteloze zoeken naar een oplossing. Opgeven is voor mij geen optie, dat is onverteerbaar. Het is een soort niemandsland. Ik stel mezelf de onmogelijke vraag: wat is erger, je man door de dood verliezen of door een vermissing?”

Joost blijkt een dubbelleven te hebben, hij heeft ook een relatie met Sanne Bacoux, een jonge meid van 23. Met haar leeft hij na de vermissing samen onder de naam Jay. Samen hebben ze een sinister plan bedacht. Sanne had hoge verwachtingen die niet uit blijken te komen. “Sinds we hier wonen weet ik dat een passionele verhouding heel iets anders is dan samenwonen. Hij is compleet veranderd. Er is voor mij geen ruimte meer. Ik ben een figurant in zijn leven”.

Karen geeft niet op en blijft zoeken naar Joost omdat hij naast het verlaten van zijn gezin een grote financiële schuld achterlaat.

Dit is een heerlijk boek om te lezen, ook al weet je door de titel al dat Joost niet dood is maar vermist, je wilt weten wat er gebeurd is, waar hij zich bevindt. Is Joost wel die goede echtgenoot of blijkt hij een duister figuur die zijn hand niet omdraait voor een misdaad …

*****

Clasien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.