Vervlogen tijden

Schrijver: Marcia Willet
Uitgeverij: De Boekerij
Jaar: 2003
Aantal blz.: 319

Over het boek:
In het grote huis dat uitkijkt over de zee luisteren vijf kinderen naar de verhalen van hun moeder. Ze hebben een haast idyllische jeugd, spelen op het strand, in de tuin en in de bossen, totdat de oorlog en andere tragedies hun leven voorgoed veranderen.
Vele jaren later wonen de zussen Mina en Nest nog steeds in Ottercombe, het prachtige huis waar ze opgroeiden. Vergezeld door hun honden, temidden van de adembenemende natuur van Devon, zijn ze gelukkig. Maar als hun zus Georgie, nu oud, frĂȘle en vergeetachtig, bij hen intrekt, komen de herinneringen aan vroeger weer boven.

Mening Marjon (28 maart 2009):
‘In de traditie van Rosamunde Pilcher’ staat er op de voorkant en als je er maar 5 euro voor hoeft neer te leggen, neem je het dus mee. En vergelijk je het vanaf bladzijde een onbewust met de boeken van Rosamunde Pilcher. En dan wordt het nooit een Ăšcht goed boek. Het verhaal op zich is wel goed, ware het niet dat je als lezer vreselijk wordt afgeleid door de vele andere verhaallijnen, die helaas niet bij elkaar komen. Het is echt een ‘op en neer’-boek, dan zit je er in, dan weer niet. Er komen teveel personen in voor in verschillende familieverbanden, wat op zich ook verwarrend is. Jammer, want het hoofdverhaal had best goed op zichzelf kunnen staan. Ik las het uit, zĂł slecht is het echt niet. Maar ik zou niet snel weer iets van deze schrijfster kiezen. Als ik naar de recensies bij Bol kijk, ben ik de enige geloof ik. Dat alweer zegt dat recensies zĂł persoonlijk zijn. Nu jullie weer…

***

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.