Vijf

Vijf

Auteur: Ursula Poznanski
Uitgever: Cargo
Jaar: 2013
Aantal bladzijden: 384
ISBN: 9789023473879

Omschrijving
In de vroege ochtendmist wordt in een weiland het lichaam van een vrouw gevonden. Ze is vermoord, en op haar voetzolen zijn coördinaten getatoeëerd. Bij die aangegeven plek wordt een andere macabere vondst gedaan: een in plastic verpakte hand en een raadsel met nieuwe coördinaten. Rechercheur Beatrice Kaspary en haar collega Florin Wenninger krijgen de opdracht op zoek te gaan naar de moordenaar, maar kunnen slechts het door de dader uitgezette spoor volgen. Dan worden ook de door hen verhoorde getuigen vermoord, en lijkt de cirkel zich te sluiten. Wie volgt wie, en waarom?

Mijn mening
Ik kocht dit boek afgelopen Koninginnedag in Amsterdam. Ik lees nog weinig thrillers maar was hier wel erg nieuwsgierig naar. Geocaching speelt een rol in dit boek. De moordenaar laat de rechercheurs zoeken naar Geocaches en zo wordt de puzzel rond deze zaak steeds verder opgelost. Ondanks dat het soms best gruwelijk was vond ik het leuk om te lezen. Ik zelf ben ook een fanatieke Geocacher en herkende veel van de termen. De achtergrond van beide rechercheurs komt ook naar voren. Dit heeft wel wat van de schrijfstijl van Lieneke Dijkzeul en haar personage Inspecteur Paul Vegter. Ik wilde graag doorlezen, hoe zou het aflopen? Het einde vond ik verrassend. Een aanrader wat mij betreft deze thriller. Ursula Poznanski schrijft voornamelijk boeken voor de jeugd dit is haar debuut voor volwassenen. Een zeer geslaagd debuut. De schrijfster is zelf ook een geocacher.

Aantal sterren (maximaal 5): ****

Vivje.

13 gedachten aan “Vijf”

  1. Eh… Slaughter House??

   Ik heb steeds zin in thrillers, maar als ik er dan in begin, staat het me weer tegen. Dat is juist zo vreemd.

 1. Is in de stijl van Karin Slaughter denk ik? Het staat in ieder geval op de voorkant van dit boek.
  Jij las altijd zo graag thrillers, nu wat minder of we hebben
  het teveel gelezen en kennen het trucje inmiddels

  1. Ik denk dat het gelijk opgegaan is met de narigheid bij mijn ouders; toen kreeg ik weer meer behoefte aan de wat mooiere en leukere boeken. Thrillers zitten in wezen vol negatieve dingen (moord en doodslag). Geen idee hihi. Het is wat het is.

 2. Klopt die narigheid als dat te heftig is in thrillers (dat heb ik dus bij Karin Slaughter) vind ik het ook niks. Ik probeer nu denk ik af en toe weer een thriller tussendoor. Maar de afwisseling van genres bevalt me eigenlijk wel.

  1. Ja, Karin Slaughter kan heel erg zijn. Maar ze durft wel te schrijven over die donkere kant die daar echt is, die wordt daar een beetje in de doofpot gestopt. Ik denk dat dat stukje realiteit in haar boeken mij aanspreekt.

 3. Ik heb nog een paar van Karin in de kast staan, ga me er vast nog eens aan wagen. Inderdaad die realiteit weet ze wel goed neer te zetten, dat het levensecht wordt.

  1. Je moet het alleen niet achter elkaar lezen. Tussendoor gewoon iets wat geen thriller is. De juiste volgorde is wel leuker. Eerst met Sarah Linton, dan met Will Trent en dan komen de series bij elkaar (na Triptiek).

 4. Ik ga dan gewoon bij het eerste deel beginnen denk ik mocht ik me er weer aan wagen. Triptiek staat hier ook in de kast. Zit nu in een roman van Nicci Gerard maar kom er niet echt doorheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.