Villa Rivièra

Schrijver: Elizabeth Edmondso
Uitgever: Boekerij
Jaar: 2008
Aantal blz: 384

Over het boek:
Polly Smith is kunstenares in het altijd druilerige Londen. Wanneer zij door een vriend, Oliver, wordt uitgenodigd een tijdje in zijn vaders villa in Zuid-Frankrijk te komen wonen en werken, maakt zij graag gebruik van deze buitenkans. Maar bij het aanvragen van haar paspoort komt ze voor een onaangename verrassing te staan: haar moeder blijkt in werkelijkheid haar tante te zijn, en wie haar vader is, is onbekend. Zelfs haar naam is anders dan ze dacht.
Aan de Rivièra komt ze tot rust en kan ze schilderen. Maar ook in de prachtige villa loopt lang niet alles op rolletjes. Olivers vader heeft Londen ooit moeten verlaten vanwege een groot schandaal, en ondanks zijn luxe leven in Frankrijk haalt zijn verleden hem langzaam in. Te midden van alle onrust begint de toekomst van Polly echter een nieuwe en verrassende vorm te krijgen.

Mening Marjon (26 oktober 2009):
Ik had iets meer van het boek verwacht. Het is hier en daar wat oppervlakkig, vooral ook vaag en de karakters zijn niet echt uitgewerkt. Jammer, want Polly is best leuk neergezet. Maar toch is het een aardig boek; het leest prettig en het voldoet als een fijn tussendoortje. Jammer wel dat het einde wat wordt afgeraffeld. Daarom toch niet meer dan 3 sterren.

***

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.