Villa Rosa

villarosa

Ook digitaal verkrijgbaar.

Auteur: Nicky Pellegrino
Uitgever: De Kern
Jaar: 2013
Aantal bladzijden: 320

Korte samenvatting:
Alice, een jonge twintiger die bol staat van de energie, wil zoveel mogelijk uit het leven halen. Het gelukkigst is ze als ze kookt en Alice twijfelt dan ook geen moment als haar baas, de Italiaanse chef-kok Tonino, haar voorstelt een zomer lang naar Italië te gaan om de échte Italiaanse keuken te leren kennen. Samen met haar beste vriendin vertrekt Alice naar Villa Rosa, een oude, statige villa aan de Italiaanse kust. Daar ontmoet ze Babetta, een oude vrouw die jarenlang de tuin van Villa Rosa heeft onderhouden. De liefde voor het koken bindt de twee vrouwen direct en onder de Italiaanse zon delen ze lief en leed met elkaar. Maar er is nog iemand die indruk op Alice maakt, de onweerstaanbare Lucio, de broer van Tonino.

Mening:
De korte samenvatting is erg summier; het verhaal gaat wel verder dan dat.
Drie kwart van het boek was ik verloren. Het verhaal, de afwisselende hoofdstukken van Alice (ik-vorm) en Babette (derde vorm), de sfeerbeschrijvingen, alles wat over eten werd verteld… Ik waande me in Zuid-Italië en ik rook al die verse kruiden en heerlijke geuren echt. Vijf sterren dacht ik toen. Maar dat laatste kwart van het boek werd opeens een beetje langdradig. Het speelde zich grotendeels af in Engeland en het miste de juiste sfeerbeschrijvingen. Jammer.

Aantal sterren (maximaal 5) ****

Marjon.

14 gedachten aan “Villa Rosa”

  1. Ik heb er nu 3 gelezen, kan er ook echt van genieten. Je snuift echt een Italiaans sfeertje op hè.

   1. Ik ben gisteren in een nieuw boek van haar begonnen: ‘Olijven met Oregano’. Was jij degene die daar ook in was begonnen maar ermee gestopt bent? Of verwar ik je nu met iemand anders..?? 😉

    1. Nee dat was ik niet. Ik ben nog aan het overwegen of dat mijn volgende boek bij Bol vandaan wordt… 😉
     En wat vind je er van?

 1. Ik vind het een mooi boek! Het leest lekker weg en je waant je zo in Italië 😉
  Er komen ook personages in voor die je herkent uit het boek ‘Bella Italia’, maar dit ‘Olijven en Oregano’ speelt zich eerder af.

  1. Ik heb inmiddels het nieuwste van Erica James gekocht, maar die blijft hoog op mijn lijstje staan!

 2. Dze wil ik ook graag nog lezen had er nog eentje gezien villa dólci de amour dacht ik van de zelfde boeken serie lijkt me ook leuk

 3. Ik heb dit boek gelezen en ik merk nu dat er toch veel is weggezakt. Nicky Pelligrino schrijft leuke boeken die heerlijk weglezen en je ook echt meenemen naar Italië, de sfeer van het land, het eten, ze kan het in haar boeken goed overbrengen, heerlijke vakantieboeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.