Vlagen van verdriet *****

vlagenvanverdriet

Auteur: Wendy Harris
Uitgever: The House of Books
Pagina’s: 335
Jaar: 2006

Samenvatting:
Volledig verrast hoort de schrijfster Jane Rampling dat ze van een onbekende tante een huisje heeft geërfd. Jane vertrekt naar het eiland Wight, op zoek naar heet mysterieuze verleden van haar tante Lillian. Daar ontdekt ze tot haar verbijstering nog meer familie waarvan ze het bestaan nooit had vermoed. Een tragisch familiegeheim blijkt al meer dan vijftig jaar zijn schrijnende sporen na te laten. Temidden van een moeras van waarheid en leugens beseft Jane dat haar leven voor altijd is veranderd.

Mening:
Wat een prachtig verhaal is dit, vol drama, het houdt gewoon niet op. Als lezer weet je al eerder dat Jane eigenlijk niet is als wie je zou denken, maar het verhaal wordt zo verteld dat je toch nog vol verassingen komt.  Helaas kan ik van deze schrijfster verder geen Nederlandse boeken vinden anders had ik die graag gelezen.

*****

Natasja

EĂ©n gedachte over “Vlagen van verdriet *****”

  1. Wat een drama. En dan bedoel ik het leven van de mensen in dit boek, wat overigens gewoon fictie is. Je blijft er in doorlezen omdat je zo graag wil weten hoe het verleden in elkaar steekt, wat er precies is gebeurd en wie welke rol heeft gespeeld in het drama. Je wordt niet teleurgesteld. Behalve dat het boek heel toegankelijk leest, is het allemaal erg verrassend. Het beetje spiritualiteit dat er in verwerkt zit, voegt ook echt iets toe. Waarom dan toch maar 4 in plaats van 5 sterren? Omdat ik sommige delen niet genoeg vind uitgewerkt – zoals de spiritualiteit, de dood van Woody, het waarom achter Henry’s daden. Er blijven veel vragen open staan. En dat maakt het verhaal een beetje onwaarschijnlijk.

    ****

    Marjon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.