Voetstappen in het zand *****

voetstappen

Auteur: Sarah Challis
Uitgever: Boekerij
Jaar: 2010
Bladzijden: 334

Samenvatting:
Wat gebeurt er als je de reis van een ander afmaakt? De nichtjes Emily en Clemmie kunnen niet zo goed met elkaar opschieten, gewoonweg omdat ze zo verschillend zijn. Als ze na de crematie van hun oudtante Mary de voorwaarden uit haar testament horen, zijn ze dan ook erg verbaasd. Samen moeten ze naar Mali afreizen om daar, in de mysterieuze plaats Timadjlalen, de as van hun tante uit te strooien. Clemmie kijkt uit naar dit onverwachte avontuur, maar Emily stemt met grote tegenzin toe. Ze snapt niet waarom haar oudtante dit merkwaardige verzoek in haar testament heeft laten zetten en ze moet er eigenlijk niet aan denken om naar een woestijn af te reizen. Maar als Emily en Clemmie eenmaal in Mali zijn, komen ze op het spoor van een zestig jaar oud geheim en ontdekken ze waarom zij de enigen zijn die deze reis hadden kunnen maken.

Mening (26-4-2011):
De korte samenvatting hierboven klopt niet helemaal, want de twee nichtjes kunnen wel degelijk met elkaar opschieten, maar ze zijn inderdaad heel verschillend. Ik vind hun karakters heel goed uitgewerkt. Dit verhaal is een prachtig verhaal en is zodanig neergezet dat je het gevoel krijgt dat het echt gebeurd is. De hoofdstukken worden afwisselend verteld door Clemmie en Emily en een achterblijfster, die het echte verhaal uit het verleden kent. Clemmie en Emily zetten in eerste instantie vooral het reisverslag neer, maar met genoeg sfeer en emotie, waardoor het geen moment langdradig is. De achterblijfster schrijft vooral herinneringen op en zo wordt het mysterie waarmee dit verhaal omgeven is, steeds duidelijker. Het is een prachtig boek, ik kon het niet meer wegleggen en was helemaal niet blij dat het uit was… Maar helaas… Ook die mooie bijzondere boeken kennen een einde. Gelukkig kan het altijd herlezen worden. Aanrader!

*****

Marjon.

EĂ©n gedachte over “Voetstappen in het zand *****”

  1. mijn reactie van het boek ****
    Een reis om nooit te vergeten, met soms wel heel veel details, maar wat een verhaal. Ik vind het toch wel een heel apart verhaal want wie gaat er nu zo’n reis door de woestijn maken, nou ik never nooit niet. Het word mooi om en om verteld door Clemmie Emily en Beryl, en ik vond de stukjes van Beryl ook erg mooi want ik wilde weten wat zij er nu mee te maken had. Ik wil zeker het volgende deel gaan lezen want je wil toch weten hoe het nu met de dames gaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.