Vreemde vogel – Mijn leven met Asperger in columns

Vreemdevogel

Auteur: Wendy Schuchmann
Jaar: 2014
Bladzijden: 35

Dit boekje is gratis te downloaden. Interesse? Klik op de afbeelding hierboven.

Samenvatting:
Leven met Asperger: wat houdt dat nu precies in? Algemene uitspraken zijn onmogelijk, maar specifieke verhalen over mijn eigen wederwaardigheden zet ik graag op het beeldscherm. Schrijven is mijn leven, dus laat ik dan ook maar direct schrijven over mijn leven. Medelijden wil ik niet; leesplezier en leerplezier gun ik jullie van harte.
Vreemde vogel. Een aparte titel die volledig passend is voor een leven dat apart genoemd kan worden. Het is het etiket dat ik mezelf altijd heb opgeplakt en het is nog het meest vriendelijke van de etiketten die anderen mij altijd hebben opgeplakt. Achtentwintig jaar onbegrip heeft uiteindelijk geleid tot begrip en de diagnose Asperger. Opluchting over deze ontdekking ging en gaat samen met woede over de uiterst onprofessionele aanpak van de zogenaamde professionals die ik in het verleden heb geconsulteerd.

Mening:
Dun boekje dat een aantal columns bevat, geschreven door een vrouw met Asperger, dat wat ik ook ben. En daardoor bevat het herkenbare verhalen en ook verhalen die ik kan invoelen maar die ik zelf niet ervaar. De term Asperger wordt officieel niet meer gebruikt, maar in plaats daarvan spreekt men nu over Autisme Spectrum Stoornis (ASS). En dat is wat het is: spectrum. Gedrag, reacties, ‘symptomen’ kunnen zo uiteenlopen binnen de wereld van Autisme dat er eigenlijk geen een noemer is als Asperger. Ook als niet ASS-er: een aanrader, zo kun je even meekijken door de ogen van een ASS-er.

****

Marjon.

 

 

EĂ©n gedachte over “Vreemde vogel – Mijn leven met Asperger in columns”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.