Vrienden voor het leven

vriendenvoorhetleven

Auteur Danielle Steel
Uitgever Sijthoff
Aantal bladzijde 285
ISBN 9789021807522
 .
Omschrijving
 Gabby, Billy, Izzie, Andy, en Sean — elke barsten met hun eigen persoonlijkheid, opvallend verschillende looks en talenten, in sport, wetenschap en de kunsten. Elke getrokken door de magische vonk verbinding dat er met jongeren gebeurt. Op de exclusieve Atwood School, op een heldere dag van September, begint in de kleuterschool ze een onlosmakelijk met elkaar verbonden groep bekend aan buitenstaanders als de Big Five. In deze ijle wereld, vijf families groeien dichter, en vijf kinderen bloeien naast elkaar, niet op de hoogte van de stormen verzamelen om hen heen. Als zij zich van rang-scholieren tot tieners, schijnbaar perfecte leven belaagd door ontrafeling gezinnen, ongelukkige misstappen, en grote en kleine overwinningen. En Ă©Ă©n voor Ă©Ă©n, richten ze zich terug tot de Big Five om hun voet en hun koers te herstellen. Maar als zij uit Atwood voortkomen en voer het college jaren, de weg voorwaarts is noch veilig noch duidelijk. Als hun leven scheiden en afwijken, de uitdagingen en de risico’s groter, worden de scherper, verliezen en de juiste paden moeilijker te kiezen, op een reis van vriendschap, overleven en liefde. In haar meest ingewikkelde en emotioneel krachtige roman nog, Danielle Steel vertelt een hart-loswringend, wellicht uiteindelijk triomfantelijke verhaal dat decennia, overspant, verweeft een levendige cast van personages en vangt de uitdagingen waarvoor wij staan in het leven — soms, als we geluk, met een vriend voor altijd van onze kant.
 .
Mijn mening
Ik vind het erg moeilijk te omschrijven wat ik van dit boek vind. Heb ik genoten van het boek, ja dat wel. Maar het was een beetje recht toe recht aan boek, met weinig hoogtepunten, maar alleen veel trieste punten. Vind ik jammer. Het voelde net alsof iemand anders het boek heeft geschreven en niet Danielle Steel.
.
Tamara.

7 gedachten aan “Vrienden voor het leven”

 1. Dus niet echt een aanrader Tamara. Ik lees altijd de recensies omdat ik ze in mijn postvak ontvang. Ook al kom ik vaak zelf niet aan lezen toe, er liggen bij mij thuis ook nog stapels ongelezen boeken, vind ik het erg leuk om de reacties te lezen van boeken die hier gelezen worden. Knap vind ik dat een boek altijd uitgelezen wordt ook al pakt een boek niet echt. Ik laat dan al snel het boek links liggen en begin aan een ander exemplaar.
  Groeten van Trudie.

  1. Danielle Steel is mijn favoriete schrijfster, koop ze zonder eigenlijk te kijken waarom het gaat. Het las wel lekker maar ik ben beter van haar gewend. Maar toch 4*.

  2. Als een boek mij echt niet pakt, lees ik het ook niet uit hoor. Zoveel boeken en zo weinig tijd. Maar soms heeft het dan toch wel ‘iets’ of is het een favoriete schrijver en dan is dat genoeg om verder te lezen. Maar echt tegen heug en meug een boek uitlezen… Nee, dat doe ik niet meer.

 2. Ik heb al veel mooie boeken DaniĂ«lle Steel gelezen, maar dit boek ken ik niet. Jammer dat jij ‘t vond tegenvallen en dat het vooral over trieste gebeurtenissen gaat…

  1. Vrijdag is deze pas uitgekomen. Miste een beetje de vrolijkheid.
   Heb jij lekker gelezen dit weekend? Er komen deze week heerlijke avonden aan om op het balkon te zitten lezen

   1. Het is inderdaad genieten op ‘t balkon 😉 Heb gisteravond het boek ‘Na Delphine’ uitgelezen. Goed boek met een verrassende ontknoping!

 3. Gek hĂš, elke schrijver heeft er altijd een boek bij zitten dat opeens minder is. En dan is het volgende boek weer beter. Zo gaat dat vaak. Danielle Steel schrijft toch meestal ‘feel good’ boeken, ondanks de eventuele drama’s. Misschien dat dat nu miste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.