Vriendinnen voor altijd

vriendinnenvooraltijd

Auteur: Åsa Hellberg
Uitgever: Boekerij
Jaar: 2014
Aantal bladzijden: 272

Samenvatting:
Als Sonja onverwacht overlijdt, ontdekken haar drie beste vriendinnen Susanne, Rebecka en Maggan dat ze Sonja lang niet zo goed kenden als ze dachten. Sonja laat hĂ©Ă©l erg veel geld voor ze achter, maar ze krijgen het pas als ze de opdrachten uitvoeren die Sonja voor hen heeft bedacht. Sonja heeft namelijk grootse plannen voor de drie vriendinnen. Hun leven wordt helemaal op zijn kop gezet: Rebecka wordt naar Mallorca gestuurd om met een Zweedse architect een huis in te richten, Maggan naar Parijs om een boek te schrijven en Susanne zal in London een hotel gaan runnen. Zal het de vriendinnen lukken om door Sonja’s plannen weer te gaan genieten van het leven en hun grote liefde te vinden?

Mening:
Je zou er over kunnen fantaseren: Je ontvangt een niet onaardige erfenis met een paar opdrachten die je huidige leven volledig overhoop zullen gooien, je moet je baan opzeggen en naar een ander land verhuizen; alles is geregeld. En als je daaraan voldoet wacht jou pas de echte erfenis. De 3 vriendinnen in dit boek overkomt dit als de 4e van hun hechte groepje overlijdt. Ze gaan akkoord en in een jaar tijd wordt alles anders voor ze. Je verliest je in het boek, het is niet meer weg te leggen. Ook al lijkt het wat onwaarschijnlijk; het is heel reëel geschreven en de hoofdpersonen hebben menselijke trekjes en het is herkenbaar. Er is maar een klein minpuntje: het is voorspelbaar. Maar dat doet er niets aan af. Wat een aanrader!

*****

Marjon.

 

3 gedachten over “Vriendinnen voor altijd”

 1. Mooi was het he…..volgens mij hebben wij het tegelijk zitten lezen.
  Ik vond de opzet van het boek lijken op een bijzonder jaar.
  maar het was een heerlijk boek.
  Mijn reactie van het boek ****
  Een heerlijk boek om bij weg te dromen,ook al weet je welke kant het opgaat zit het er goed in elkaar.
  Sonja heeft voor haar dood alles goed geregeld voor haar vriendinnen die allemaal een taak krijgen willen ze een smak geld krijgen van Sonja.
  Maar het is hun totaal niet te doen om het geld maar het leven dat zo drastisch gaat veranderen.
  In dit boek krijg je te maken met liefde verdriet en zeker ware vriendschap.
  Ik heb er van genoten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.