Waanidee

 

Auteur: Karin Hazendonk
Uitgever: Letterrijn
Jaar: 2017

Over het boek:
Als Victor Bronckhorst op elfjarige leeftijd zijn ouders verliest, wordt hij door zijn grootouders in huis genomen. Ondanks het leeftijdsverschil en de sadistische karaktertrekken die zijn opa blijkt te hebben, ontstaat er een hechte band tussen de twee.
Opa noemt hem de uitverkorene die een belangrijke taak heeft te vervullen.

Bronckhorst ontplooit zich tot een succesvol zakenman, maar de band met zijn grootvader blijft ook na diens dood bestaan. De gesprekken tussen beiden gaan door en ook geeft opa nog regelmatig advies, al speelt dit alles zich nu nog slechts in Victors hoofd af …
Victor ontwikkelt een idee waarmee hij de door opa gegeven taak kan volbrengen. Hij verzamelt een kleine groep mensen om zich heen die hem met hun specifieke kennis van dienst kunnen en zullen zijn.

Twee jaar later wordt het land in de greep gehouden door een golf van onverklaarbare sterfgevallen. De chaos is compleet en het land verandert in een puinhoop met overal mensen die op de vlucht slaan. De geschiedenis lijkt zich te herhalen.

Mening Clasien:
Allereerst wil ik LetterRijn bedanken voor het toesturen van dit boek. Karin Hazendonk verteld een gruwelijke geschiedenis opnieuw in een modern jasje. Dit verhaal is gebaseerd op de macht die Adolf Hitler had tijdens de Tweede Wereldoorlog.

“Bijna vijfendertig jaar geleden heeft mijn opa me opgedragen om het werk van die andere uitverkorene voort te zetten”.
Een kleine jongen blootgesteld aan een opvoeding die van hem een narcist maakt, een moordenaar.

Geen jodenster maar een ID-chip. De eliminatie van ongewenste en nutteloze personen.
Dit verhaal is gruwelijk en dan te bedenken dat de mogelijkheden er zijn.

Hoe een klein groepje intelligente mannen de macht over een land overnemen. Angstaanjagend.

Door de personages van de hoofdpersonen en dan vooral Victor Bronckhorst “het brein” krijgt dit verhaal een geheimzinnig en spannend karakter.

De geschiedenis herleeft.

****

Clasien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.