Waarheen je ook vlucht

 

Auteur: Elizabeth Haynes
Uitgever: Cargo
Bladzijden: 442
Jaar: 2011

Over het boek:
Niemand gelooft Catherine als ze wordt bedreigd door haar aantrekkelijke en charmante vriend Lee. Hij probeert absolute controle over haar leven te krijgen en manipuleert haar vrienden. Volledig op zichzelf teruggeworpen, bedenkt ze een plan om te ontsnappen aan haar dubieuze geliefde – een plan waarvan ze de uitvoering ternauwernood overleeft.
Enkele jaren later probeert Catherine in een andere stad haar leven opnieuw op te bouwen en het verleden achter zich te laten. Langzaam maar zeker leert ze weer op zichzelf te vertrouwen en krijgt ze haar dwangmatige obsessies onder controle. Maar altijd blijft de angst bestaan dat ze Lee ergens weer zal tegenkomen…

Mening Natasja:
De avond dat Catherine de mooie Lee ontmoet lijkt alles rozengeur en maneschijn. Maar niks is minder waar. Na een tijdje gaat ze vreemde dingen ontdekken in haar eigen huis en ziet ze dat Lee ook andere kanten heeft.
Dit boek bestaan uit 2 verhaal lijnen, de ene in het verleden van Catherine, de andere nu.
Wat was dit gruwelijk goed zeg. Je weet dat het steeds erger gaat worden en krijgt er een beklemmend gevoel van, maar toch lees je alleen maar door en zou je het liefst Catherine willen waarschuwen.
Wat een vreselijke man is die Lee zeg, bah. Zoals je het leest zou iedereen in dat karakter van hem intrappen. Ik heb het soms ook even aan de kant gegooid, door de irritatie die ik voelde voor hem.
Als je het boek uit heb zal dit verhaal ook nog wel even in je hoofd blijven zitten. Aanrader!

*****

Natasja.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.