Waarom Franse vrouwen niet dik worden

 

Auteur: Mireille Guiliano
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
Jaar: 2013
Bladzijden: 224

Over het boek:
Het valt niet te ontkennen: Franse vrouwen worden niet dik. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar over het algemeen geldt: Franse vrouwen drinken wijn, eten minstens drie keer per dag uitgebreid, sporten nauwelijks en toch blijven ze slank. De Franse paradox. In Waarom Franse vrouwen niet dik worden ontsluiert. Française Mireille Guiliano het geheim achter de manier van eten en leven van de Franse vrouw. Haar eetfilosofie, die van toepassing is op iedereen die op een gezonde manier wil afvallen, of gezonder wil leven, wisselt ze af met eenvoudige maar heerlijke recepten, persoonlijke anekdotes en inspirerende do’s and don’ts. Haar uitgangspunt: eet met verstand en smaak, sla nooit een maaltijd over en verlaat nooit de tafel met een vol gevoel of schuldgevoel, zij zijn de dikmakers!

Waarom Franse vrouwen niet dik worden is het perfecte recept voor elke vrouw die houdt van lekker eten. Het is het ultieme non-dieetboek: tijdloos, grappig, verfijnd Ă©n smaakvol.

Recensie Marjon:
Of dat nog altijd zo is van die Franse vrouwen weet ik niet. Maar wat een ongelofelijk leuk boek is dit, waar nog goede tips in staan ook. Mireille is zelf Française en woont in New York en trekt vaak de vergelijking tussen Amerikanen en de Fransen. Dat gaat niet helemaal voor ons Nederlanders op maar we kunnen toch nog veel leren van de Fransen. Ze schrijft het op een leuke manier op, laat de logica ook zien. Tussen alles door staan recepten die heel toegankelijk zijn. Leuk boek!

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.