Waarschijnlijk is het liefde

Auteur: P.Z. Reizin
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Jaar: 2018
Bladzijden: 352

Over het boek:
Waarschijnlijk is het liefde van P.Z. Reizin is een romantische comedy met een unieke invalshoek. Warm, charmant, hilarisch en meeslepend. Voor iedereen die genoten heeft van Het Rosie Project.
Aiden is de beste vriend van Jen. Hij is geestig, empathisch en heeft een mooie stem. Aiden is een computer, en hij leert door met Jen te praten. Maar Jen is verdrietig en Aiden wil haar weer gelukkig maken. Hij heeft berekend dat Jen voor optimaal welzijn weer een man in haar leven nodig heeft. En met het hele internet tot zijn beschikking duurt het niet lang voor hij de ideale kandidaat heeft gevonden: Tom.
Jen en Tom zijn gemaakt voor elkaar, ook al weten ze dat nog niet. Alleen, het zijn wel mensen. Die laten zich niet helemaal sturen, en ze nemen irrationele beslissingen.
Lastig, voor Aiden. Maar niet onmogelijk!

Mening Marjon:
Wat een originele insteek! Je schrijft een liefdesroman en laat het allemaal beĂŻnvloeden door kunstmatige intelligenties die als ware persoonlijkheden ontsnapt zijn naar het internet. Deze KI’s, Aiden en Aisling kunnen digitaal gezien zelfstandig opereren en proberen Jen en Tom bij elkaar te krijgen. Als hun ontwikkelaar ontdekt dat Aiden en Aisling zijn ontsnapt ontwerpt hij Sinai die ze moet opsporen en vernietigen en die Jen en Tom ook niet gunt dat ze elkaar vinden. Hoe ben je een KI te slim af…? Ik heb gelachen, vond het spannend en kon het boek moeilijk wegleggen. Echt een aanrader!

*****

Marjon.

3 gedachten over “Waarschijnlijk is het liefde”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.