Waarschuwing

 

Ik lees zo’n 200 boeken per jaar en ik onthoud veel, maar niet alles. Geregeld speur ik boekwinkels online af – want ik lees tegenwoordig vooral digitaal. En dan valt je oog op een auteur die je niet kent, dan is aandacht getrokken. En als de samenvatting van het boek je bevalt, geef je 7,99 uit. Een aardig bedrag voor een eBook. En wat blijkt dan? Je hebt dat boek al eens gelezen. Hoe kan dat, als je de auteur niet kent? Enig speurwerk levert het antwoord: Het boek is al eens door een andere auteur uitgegeven. Tenminste; ik ga er van uit dat het om dezelfde auteur gaat, maar nu gebruikt ze een andere naam. Eerst noemde ze zich Iris Boter en nu Nina Zilver. Nergens is terug te vinden dat het hier om dezelfde auteur gaat en zo zal de nietsvermoedende lezer rustig twee keer hetzelfde boek kopen. Ik ben daar erg boos over en voel me bedonderd. En daarom ook heb ik de uitgever (Zomer & Keuning) geschreven. Maar ik heb helaas niets gehoord. Het zal teveel moeite zijn denk ik. Althans, wat moet ik anders denken. Het maakt me dus nog bozer. Ik voel me heel erg bedonderd en had deze 7,99 graag aan een ander eBook willen uitgeven. Ik wil jullie in ieder geval even waarschuwen.

 

12 gedachten aan “Waarschuwing”

 1. Dit kende ik nog niet een andere naam voor de auteur, wel een ander titel voor hetzelfde verhaal.
  Misleiding noemen ze dat, ik vind het niet kunnen.

  1. Ik weet inmiddels dat het geen bewuste misleiding is. Maar leuk is het natuurlijk niet. Ik heb zowel van de uitgever als van de auteur zelf een leuke reactie gehad.

  1. Hallo L,

   Dank je wel voor deze tip! Ik heb het opgeslagen. Alleen gaat het nu om een heruitgave met een andere auteurs-naam.

 2. Dat is vreemd, zeg. Als een uitgever bij een nieuwe druk op den duur de voorkant van een boek verandert, oké. Maar dat er een andere auteursnaam op de cover komt te staan, dat kan toch niet?
  Ik kan Iris Boter of Nina Zilver trouwens niet meer als auteur bij Z&K vinden. Ook dat is vreemd.
  Inderdaad misleidend, zoals Clasien zegt. Ik kan me voorstellen dat je daar niet blij van wordt.

  1. Ik kon haar naam (namen) daar ook niet meer vinden inderdaad.

   Het is zeker misleidend, maar ik begrijp nu dat er geen opzet in het spel was en er een andere reden aan ten grondslag ligt. Ik heb zowel van de uitgever als van de auteur iets gehoord.

   Titels veranderen ook nog wel eens. Harlequin heeft daar een handje van en brengt momenteel veel boeken van Nora Roberts opnieuw uit en veranderen dan Ă©n de omslag Ă©n de titel soms ook. Dat is best oppassen.

   1. De omslag Ă©n de titel veranderen vind ik niet echt kunnen. Dat is toch de lezers op het verkeerde been zetten. Ja, dan moet je heel goed oppassen wat voor boek je koopt.

 3. Ik heb het boek zelf en dat is geschreven door Iris Boter. Geen idee of het dezelfde schrijfster is als Nina Zilver… maar het is wel vreemd, en helemaal omdat het boek er helemaal ‘t zelfde uit ziet qua omslag en lettertype.

  1. Ja het gaat om dezelfde auteur… Ze wilde haar naam veranderd hebben. Ik heb al reactie en compensatie van de uitgever en de auteur gehad 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.