Walviseiland *****

walviseiland

Auteur: Kimberley Freeman
Uitgever: De Fontein Romans & Spanning
Jaar: 2014
Pagina’s: 282

Samenvatting:
Je kunt je verleden nooit achter je laten, maar je hoeft het niet je leven te laten bepalen
 ‘Walviseiland’ is de tweede heerlijke roman van Kimberley Freeman die je meeneemt naar het schitterende AustraliĂ«.
Engeland, 1891. De jonge Tilly Kirkland wordt door de knappe Jasper Dellafore het hof gemaakt. Maar als ze na hun huwelijk naar haar nieuwe thuis reist, verwordt haar droom van een gelukkig huwelijk tot een nachtmerrie.
AustraliĂ«, 2012. Bestsellerauteur Nina Jones kampt met een writer’s block en de nasleep van een ongelukkige relatie. Als ze in de muren van het oude familiehuis Starwater House enkele pagina’s uit het dagboek van haar overgrootmoeder vindt, stuit ze op een raadsel dat haar al snel helemaal in zijn greep houdt.

Mening:
Het boek begint met drie aparte verhaallijnen, de stukjes van Nell en Tilly en Nina. Deze verhalen zijn op zich al prachtig om te lezen, en ik had in het begin dan ook geen idee wat ze met elkaar te maken hebben. Maar daar komt al snel verandering in als je wat verder bent, en dat laat het boek je helemaal niet meer los. Haar eerste boek Wilde bloemen vond ik al een geweldig boek en daarom hoort ook zeker dit boek in mijn collectie. Ik hoop dat ze ook haar andere boeken gaan vertalen naar het Nederlands, want ik denk dat ik wel kan zeggen dat het dan tot Ă©Ă©n van mijn favorieten schrijfsters hoort.

*****

Natasja.

EĂ©n gedachte over “Walviseiland *****”

  1. Ik was verloren toen ik in het boek begon en dat terwijl ik weinig tijd had om er in verder te lezen. Maar tijdens al die momenten bleef het verhaal in mijn hoofd zitten. Dan is een boek al geslaagd. Het verhaal bevat drie verhaallijnen die al gauw bij elkaar komen, al blijven er heel lang vragen staan. Zodra je in een verhaallijn zit, vergeet je de anderen. Dat zegt genoeg. En alle vragen worden beantwoord. Maar toch vind ik het einde een beetje afgeraffeld, vooral het verhaal van Tilly. Het is makkelijk te veronderstellen dat men haar daden zomaar zal vergeten, maar kan dat eigenlijk wel? Ik zou daar 4 sterren voor geven, maar voor de rest van het boek 5, dus ik maak er toch maar 5 van.

    *****

    Marjon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.