Waterschapsheuvel

 

Auteur: Richard Adams
Uitgever: het spectrum
Jaar: 2001
Bladzijden: 486

Over het boek:
Wanneer hun kolonie wordt bedreigd door mensen, gaat een groep dappere konijnen op zoek naar een nieuwe woonplaats. Onderweg moeten ze talloze gevaren trotseren, maar uiteindelijk vinden ze een prachtige vallei waar ze een nieuw bestaan kunnen opbouwen. Daar wacht hun echter de grootste strijd van allemaal
 Miljoenen lezers lieten zich reeds meeslepen door de magische fantasiewereld van Waterschapsheuvel, die vaak onthutsend veel op de werkelijkheid lijkt.

Mening Marjon:
Dit boek staat al op Uitgelezen en dat vind je HIER met een recensie van Ghita. Maar ik vond dat ik dit bijzondere boek nogmaals onder de aandacht mocht brengen. Ik heb het al zo vaak gelezen en ik zal het ook nog vaak lezen. Op de een of andere manier krijg ik altijd zin in dit boek in deze tijd. En ik ga ze weer missen: Hazelaar, Vijfje, Potje, Braam, Kopstuk, Hulst en alle anderen. Een kleine 500 bladzijden met konijnen in de hoofdrol en het is zo treffend neergezet en verteld. Het is absoluut geen kinderboek, het is een boek voor volwassenen. Het is vooral spannend en ontroerend en je wordt bijna zelf een konijntje tijdens het lezen. Je kijkt door hun ogen de wereld in. De kracht van het verhaal is natuurlijk het feit dat het zo tijdloos is. Alleen daarom al kun je het lezen en weer lezen. Wat een aanrader is het toch!

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.