We houden je vast

wehoudenjevast

Auteur: Lowie van Gorp
Uitgever: Pollux
Jaar: 2013
Bladzijden: 282

Samenvatting:
Een lieve vrouw, zes prachtige kinderen en een goede baan. Lowie van Gorp had altijd de wind mee. Tot hij hoorde dat zijn dochter Guusje ernstig ziek was. In ‘KanjerGuusje’ beschrijft hij de ziekteperiode van zijn dochter. ‘We houden je vast’ begint op het moment dat Guusje is overleden. 
De dood is onomkeerbaar. Guusje wordt gemist. Ze laat een grote leegte achter. 
Op de wind heb je geen invloed, wel op hoe je de zeilen zet. Drie elementen spelen daarbij een belangrijke rol: kracht, betrokkenheid en trots. Kracht vanuit jezelf, betrokkenheid van de omgeving en trots op de overledene.
In dit boek vertelt Lowie hoe hij er samen met zijn gezin in slaagt om de toekomst hoopvol tegemoet te treden. 
Met de aankoop van dit boek steun je KanjerGuusje. Deze stichting ondersteunt de zorg voor kinderen met kanker en hun naasten.

Mening:
Het vervolg op KanjerGuusje over hoe het verder ging nadat Guusje is overleden. Aangrijpend, ook herkenbaar omdat ik zelf een (dubbele) rouwperiode beleef. Toch is rouwen heel persoonlijk, iedereen doet het op zijn/haar eigen manier en ik vind dat Lowie van Gorp dat heel goed neergezet heeft. Heel eerlijk heeft hij zijn gevoelens en gedachten op papier gezet en juist dat brengt je dichtbij dit verhaal. Net als KanjerGuusje een absolute aanrader!

*****

Marjon.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.